≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučića pitali o ulaganjima države u Zvezdu i Partizan: “Uspeo sam da ceo narod misli kao ja”

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik je izneo svoj stav o Večitima

  • 53
Aleksandar Vučić Printskrin: RTS 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na prvom programu RTS-a i tokom intervjua govorio je o brojnim značajnim temama, a jedna od njih he bila i sport.

Pitanja koje je upućeno predsedniku odnosilo se na Crvenu zvezdu i Partizan, kao i u ulaganja u ova dva kluba.

- Uspeo sam i u tome da ceo narod misli isto što i ja, čak i oni koji ne smeju to da kažu. To je da ulažemo mnogo novca u njih, a da je sve ostalo traženje alibija za sopstvene neuspehe - istakao je Vučić i dodao:

- Ne, ne mislim da su neuspešna. Mislim da su veoma uspešna. Srećan sam zbog uspeha i Crvene zvezde i Partizana. Ali, oni meru uspeha traže u pobedi onog drugog, odnosno u porazu onog drugog, a ne u sopstvenim uspesima. Govorim o međusobnom odnosu. To je jedino što njih zanima, ili neke od njih. Ne mogu da generalizujem, čak ni na sve njih.

Potom, pojasnio je svoj stav i osvrnuo se na privatizaciju klubova.

- Što se tiče Zvezde i Partizana, samo sam hteo da kažem i jednim i drugim navijačima prema kojima imam fer odnos. Uvek ću da se zalažem za prvatizaciju naših klubova. Da li to ljudi vole da čuju, ne vole. Da li ja to imam snage da izvedem? Nemam. To mi je jedina stvar za koju vam unapred kažem da nemam snage da je izvedem jer je opšte licemerje u našem društvu da bez toga ne možemo. Niko svoju glavu neće da poturi. Kao što niko neće da odgovori Zvezdi i Partizanu, ili Partizanu i Zvezdi. Nije sve isto i nije sve isto u svakom sportu. Partizan ima više novca u fudbalu od Zvezde jer je Zvezda imala veći prihod. Sada je pitanje kako tumačite Nisove prihode, Zi Đinove prihode. I privatnici koji ulažu, država ih zamoli da to urade, i kad neki ne navijaju za te klubove. Uvek se trudimo da to delimo na ravne časti. Nemojte da pričamo o Areni koja je cena. Dobijaju podjednako. Država je ponosna. Dinamo je dominirao u fudbalu, više ne dominira. Nadam se da će se dodatno osnažiti naša liga. Imamo dobre privatne klubove, Čukaričku, TSC.

Usledilo je pitanje, da li je to dobro uložen novac.

- Ponovo, da sam u toj situaciji i da se na bilo koji način pitam, istu bih odluku doneo.

Predsednik Srbije je govorio i o Olimpijskim igrama.

- Mi ulažemo novca, negde pet puta više nego što je to bi oslučaj 2012. godine. Zadovoljan sam zbog toga. Ulažemo u rukomet mnogo više, u odbojku mnogo više, u vaterpolo mnogo više. Verujem da će se vratiti i da će ponovo doći velike generacije. Nastavićemo da ulažemo. Za mene je uspeh 10 medalja na Olimpijskim igrama. Ne zaboravite da smo imali mnogo više u Riju i Tokiju nego što smo imali u Londonu i Pekingu. I, verujem da i te nagrade podstiču jude i da dobro govore o državi. Isplaćujemo ih, ogromne su, 200.000, 80.000, 60.000 za zlato, srebro i bronzu. - zaključio je predsednik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • oki

    20. februar 2024 | 22:51

    Pa kako je onda KKP drzavni projekat ili sekundarcima odgovara ono vreme kad su igrali vrbac i drugari

  • Мiraš

    20. februar 2024 | 23:37

    U Sport se generalno mnogo ulaže, a da država nije pomogla Partizanu odavno ga više ne bi bilo.

  • Ema

    20. februar 2024 | 23:15

    Zahvaljujući Vučiću , Beograd je jedan od retkih gradova u Evropi koji ima dva predstavnika u Euroligi .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA