≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Denver zbog Jokića vratio legendarnu duksericu: U njoj je kao dete najavio istoriju, a evo koliko sada košta

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogi navijači Denvera će poželeti ovaj duks...

  • 1

Srpski agent Miodrag Ražnatović podelio je svojevremeno sa svojim pratiocima na Instagramu zanimljivu i  neverovatnu fotografiju iz detinjstva Nikole Jokića.

Tada, Nikola je u duksserici Nagetsa pozirao držeći reket u rukama. 

- Priča o sudbini zapisanoj u zvezdama. Nikola Jokić. Sombor. Srbija, neke 2000. godine, petogodišnjak u duksu Denver Nagetsa, tima za koji će 22 godine kasnije potpisati najveći ugovor u istoriji svetske košarke, do danas. Šanse da dečak iz Sombora uopšte dobije duks malo poznatog tima iz Amerike davne 2000-e godine su bile male. Šanse da je neko u Somboru čuo (ili navijao) za Nagetse, jos manje. Ali šanse da će dečak koji tada nije ni pokazivao ljubav prema košarci, igrajući upravo u tom klubu osvojiti dve uzastopne MVP titule u najjačoj ligi na svetu i potpisati super maks ugovor su bile ravne nuli. Pa opet, sve se baš tako desilo. Ljudi koji ispisuju stranice istorije, kreiraju svoje sudbine, čine nemoguće mogućim, prvenstveno zbog toga sto su spremni da rade vise i jace od drugih, da budu maksimalno fokusirani na cilj ispred sebe, da imaju veru u sebe i...prepoznaju znakove na putu, koji im je na neki nacin ipak bio zapisan u zvezdama - napisao je tada Ražnatović. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Miško Ražnatović (@misko4raznatovic)

Mnogo godina kasnije, Denver je aktuelni šampion NBA lige, a Jokić je aktuelni MVP finala.

Tako, njemu u čast, vraćena je legendarna dukserica koju navijači mogu da kupe. Ovaj odevni predmet košta oko 80 dolara. što je negde oko 8.700 dinara.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić utakmicom sezone pokazao zbog čega je najbolji na svetu: I u poslednjim sekundama pravio šou

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    22. februar 2024 | 16:54

    Prvo 2000-te u Srbiji pa i u Somboru svi su znali za Denver. Znali su i decenijama ranije. Ako se ne varam te 2000-te su za Denver igrala 2 igrača za koje sam ubeđen da svako ko je u Srbiji iole pratio košarku zna: Nik Van Eksel i Tarik Abdul Vahad. Ta dva imena svi znaju. Verovatno i Antonia Mekdajsa. Em bio 1-2 pik na draftu, allstar igrač i osvajač zlatne olimpijske medalje sa USA baš 2000-te. Mislim da je tu bio i Džejms Pozi..? Kako god košarka se u Srbiji uvek pratila i to fanatično, a posebno u tom nekom periodu 1990-2002. To je bilo ludilo. Na svakom koraku u svakom mestašcetu u Srbiji a kamoli gradu su bili koševi i stalno se pikao basket. Od školskih dvorišta do improvizovanih terena po naseljima... Ja mislim da je i na Soniju u to vreme kod nas najpopularbija igrica bila NBA... Domaća košarka, Kup šampiona, reprezentativna košarka... sve se to pratilo čak i posvećenije i više nego danas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA