Vreme čitanja: oko 1 min.

Prepelič sa 30 poena "ugasio" Ukrajinu, Tobiju skok falio za dabl-dabl: Slovenci moćni na startu kvalifikacija

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fenomenalna partija Slovenije na početku kvalifikacija za Evrobasket

  • 0
Majk Tobi Foto: FIBA (fiba.basketball)

Ni gram muke. Košarkaška reprezentacija Slovenije je moćno startovala u kvalifikacijama za Evrobasket, pošto je u "Bonifika Areni" u Kopru dvocifrenom razlikom srušila Ukrajince uz nekoliko zapaženih partija svojih igrača - 87:73.

Ukrajina je imala snage da se drži samo do poluvremena ove utakmice, ali je potpuno nestala sa terena u trećoj četvrtini, kada je Slovenija preuzela kontrolu, napravila veliku prednost (25:13), a potom je sve "overila" u završnih deset minuta.

U svakom smislu je na terenu večeras dominirao Klemen Prepelič koji je stigao do čak 30 postignutih poena uz šut 2/3 za dva i 4/9 za tri poena, dok je sa linije penala imao neverovatnih 14/15. Pored toga, on je sakupio tri skoka uz devet asistencija, ali je imao i sedam izgubljenih lopti. Sve to za indeks od 29 poena.

Drugi po efikasnosti danas bio je Jaka Blažič sa 18 poena, a on je imao i osam skokova, dok je košarkaš Crvene zvezde, Majk Tobi bio na uhvaćenu loptu od dabl-dabla, pošto je ubacio 11 poena i imao devet skokova za indeks od 19 poena.

Šutirao je Tobi 4/7 za dva, 1/1 za tri, a dvocifrene partije uz njega imali su još Žiga Samar i Gregor Horvat sa po 10 poena.

U timu Ukrajine, Oleksandr Kovilar je postigao 23 poena, dok je Vjačeslav Bobrov dao 17.

Pored Slovenije i Ukrajine u Grupi A nalaze se još selekcije Portugala i Izraela. U drugom meču u ranom terminu, Belgija je slavila na gostovanju Slovačkoj sa 60:75.

(Telegraf.rs)

Video: "Uvek je lep osećaj da se okupimo za reprezentaciju": Dušan Ristić nakon treninga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA