≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikola Jokić istorijskim tripl-dablom prešao igricu: Denver razbio Vašington u paramparčad!

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Malo je falilo da to uradi već na poluvremenu

  • 5
Nikola Jokić Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Denver Nagetsa ostvarili su pobedu nakon Ol-star pauze i to bez imalo muke u okršaju sa davljenikom iz glavnog grada Amerike. Vašington Vizardsi nisu bili ozbiljan rival ni pola četvrtine, pa su rezultatom 130:110 pretrpeli deveti poraz zaredom u NBA ligi.

Utakmicu je obeležio ko drugi do Nikola Jokić upisavši svoj 121. tripl-dabl u karijeri sa 21 poenom, 19 skokova i 15 asistencija, pa je na taj način ostvario dvocifren učinak u tri kategorije protiv svih ekipa u NBA ligi, osim, logično, kluba za koji nastupa od dolaska u SAD! Uradio je i nešto što nije niko pre njega.

Na sve to Srbin je gađao bez promašaja iz igre 10 od 10 uz 1 od 2 sa penala uz jednu ukradenu loptu i tri izgubljene, a imao je i +/- učinak od +23!

Sam tok meča i nije bio naročito zanimljiv, već u prvoj deonici po prvi put je bilo deset poena viška, pa čak i šesnaest u jednom momentu, dok je do poluvremena domaćin dodatno uvećao razliku i imao velikih 72:49. Nikola je već tada bio nadomak tripl-dabl učinka sa 10 poena, 14 skokova i 9 asistencija.

Dva pasa su posebno privukla pažnju, a od njih najviše profitirao Aron Gordon!

Vizardsi su meč startovali sa Džordanom Pulom na klupi nakon velikih kritika na njegov račun i zalaganje, ali očigledno im ni to nije pomoglo. Povreda Kentevijusa Kaldvel-Poupa donekle je zabrinula trenera Nagetsa Majkla Melouna, a potencijalno i ispuštena ogromna razlika u trećoj deonici, međutim plus je i dalje bio ogroman (101:83).

U poslednjem kvartalu odrađen je posao, pa je Denver došao do skora 37-19 i taqko se učvrstio na četvrtom mestu Zapada, sa dva slavlja manje od vodeće Minesote.

Majkl Porter Džunior je bio poenterski najbolji igrač sa 22 poena i 11 skokova, Džamal Marej je dodao 18 i 8 asistencija, dok je 17 ubacio Aron Gordon. U poraženoj ekipi Kajl Kuzma je bio strelac 31 poena uz 13 uhvaćenih lopti.

Vizardsi su drugi najgori tim Istoka sa učinkom 9-46 posle ovog okršaja.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf na Ol staru: Jokić polio Dončića, a onda se "otela" sočna psovka Slovenca na srpskom...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neso

    23. februar 2024 | 05:55

    Doktor za kosarku ,Jokara presao igricu mozes slobodno da se vratis u sombor i uzivas

  • Vesko

    23. februar 2024 | 10:19

    Vala mi je ovo "istorijski"preko glave,ada ispade vise da je on ispisa istoriju no Nikola Tesla,sad ce pocet ko je najvise da koseva bez upotrebe malog prsta,pa sa najvecim brojem patika u istoriji,svaka mu cast,navijam za njega,ali mnogo je brate

  • Mike

    23. februar 2024 | 09:30

    Kad su naši tamo najbolji znači da je liga katastrofa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA