Vreme čitanja: oko 1 min.

Spanulisov selektorski debi iz snova, Francuzi lako izašli na kraj sa Hrvatskom

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Susret između Grčke i Češke pratil 12.000 navijača

  • 0
Košarkaška reprezentacija Grčke Foto: FIBA.basketball

Počelo je nadmetanje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u košarci koje je na programu 2025. godine, a pobede su u uvodnim duelima zabeležile selekcije Grčke, Estonije, Francuske i Velike Britanije.

Najzanimljivije bilo je u Atini, gde je selekcija Grčke savladala Češku rezultatom 72:64, a ovaj duel posebno će pamtiti Vasilis Spanulis kome je to bila prva utakmica u ulozi selektora "Helena".

Prvi kvartal pripao je Češkoj koja je deonicu dobila rezultatom 15:12, da bi na poluvremenu Grčka imala poen prednosti (32:31). Do kraja susreta domaća selekcija je uvećavala prednost, a meč su prelomili u poslednjem kvartalu i stigli do bitnog trijumfa.

Što se košgeterskog učinka tiče, najbolji u pobedničkom timu bili su Mitoglu sa 20, odnosno Papanikolau sa 16, dok se kod Češke istakao Balvin sa 13 koševa.

Vrednu pobedu izvojevala je i selekcija Francuske, koja je na domaćem parketu savladala Hrvatsku rezultatom 73:61. "Trikolori" su posle početne nervoze u drugom kvartalu preuzeli inicijativu i ubedljivo savladali rivala.

Kapitalnu prednost stekli su u trećoj deonici koju su dobili rezultatom 22:14. Sigurnom igrom u nastavku uspešno su sačuvali vođstvo. U pobedničkom timu istakao se Luvavu sa 15 poena, dok je u poraženom sastavu briljirao Hezonja sa 22 postignuta poena. Dobru partiju pružio je i plejmejker Partizana Džejlin Smit koji je ubacio 13 poena i tome doddao dva skoka i tri asistencije.

U ostalim susretima Velika Britanija je savladala Holandiju sa 98:94, dok je Estonija na gostujućem parketu bila bolja od Severne Makedonije rezultatom 74:69.

(Telegraf.rs)

Video: Trej Tompkins došao da gleda utakmicu Srbije i Finske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA