≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova brutalna partija Nikole Jokića: Srpska tripl-dabl mašina ušla u istoriju i stigla Lebrona Džejmsa!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nastavlja Nikola da obara rekorde

  • 0
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Nikola Jokić je odigrao novu neverovatu partiju i novim tripl-dablom je ispisao istoriju NBA lige! Srpski centar je u pobedi Denvera na gostovanju Porlandu od 127:112 upisao 29 poena, 15 skokova i 14 asistencija.

Ovo je Jokiću bio 17. tripl dabl u sezoni, a ukupno 122. u regularnom delu sezone, a ukupno 138. u karijeri, čime je izjednačio brojku Lebrona Džejmsa na večnoj listi.

Pored Jokića, fenomenalnu partiju pružio je i Majkl Porter Džunior sa 34 poena i 12 skoka. Kod Portlanda se istakao Džeremi Grent sa 25 poena, Deandre Ejton upisao 22 poena i 10 skokova, dok je Aferni Simons upisao 21 poen i 8 asistencija.

Jokić je do 29 poena stigao uz sjajan šut iz igre (12 od 17 ukupno, 3 od 6 za tri), dok je slobodna bacanja izvodio 4 od 7.

On i Majkl Porter Džunior su u potpunosti nadoknadili izostanak još jedne zvezde, Džamala Mareja, koji na ovom meču nije bio u konkurenciji za tim.

Portland je bolje otvorio meč, imao je +5 na startu, ali je ubrzo Denver preuzeo kontrolu utakmice i do kraja prve četvrtine imao +5, a na poluvremenu +15.

Razlika je u trećoj deonici otišla i na +20, čime je meč faktički rešen i potom su Jokić i družina rutinski priveli meč kraju.

Denveru je ovo bila 38 poebeda, imaju i 19 poraza i do kraja regularog dela će se žestoko boriti za prvo mesto na zapadu, gde Minesota i Oklahoma imaju pobedu više, ali i meč manje.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić o igranju Jokića za reprezentaciju: "Ako nije spreman, neka ne igra! Ali, nadam se da hoće.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA