≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbi ušli u istoriju NBA lige: Ovako nešto nikad nije viđeno u Americi!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikada do meča Atlante i Toronta nismo imali situaciju da dva trenera iz Evrope vode timove jedan protiv drugog, a obojica su Srbi

  • 0
Bogdan Bogdanović, Igor Kokoškov, Kvin Snajder Foto: Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

Meč između Atlanta Hoksa i Toronto Reptorsa, koji je na kraju pripao ekipi iz Kanade u dramatičnoj završnici, ulazi u istoriju NBA lige, jer je smo po prvi put imali situaciju da dva evropska trenera budu na klupama dva tima, a da nam čast bude veća, u pitanju su Srbi.

Darko Rajaković je od ove sezone glavni trener Toronto Reptorsa, dok je Igor Kokoškov prvi asistent Kvina Snajdera iz Atlante.

Snajder u jednom momentu već u prvom poluvremenu isključen sa meča, kada je burno reagovao i nasrnuo na sudiju koji nije svirao faul nakon grubog starta na Treju Jangu, koji je ostao na zemlji sa bolnom grimasom na licu.

Kokoškov je prišao da ga smiri, ali to nije pomoglo i Snajder je isključen sa utakmice, a bivši selektor Srbije je nastavio da vodi meč do kraja.

Tada smo dobili i neverovatnu scenu da dva Srbina vode dve NBA ekipe jedan protiv drugog, a uz to je za Atlantu igra i Bogdan Bogdanović, kapiten srpske reprezentacije, koji je u svlačionici i prokomentarisao tu situaciju.

Darko Rajaković Darko Rajaković; Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

- Znam Darka već dugo, prišao sam mu i rekao ovo je prvi put u istoriji dva evropska trenera vode ekipu, a ujedno su Srbi i to je prilično kul. Ali, na kraju je sr**e za nas što smo izgubili - rekao je Bogdan.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić o igranju Jokića za reprezentaciju: "Ako nije spreman, neka ne igra! Ali, nadam se da hoće.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA