Vreme čitanja: oko 1 min.

Đorđeviću pripao neslavan rekord: Japan posle 88 godina savladao Kinu

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njegov tim nije imao sreće...

  • 3
Košarkaška reprezentacija Kine, Košarkaška reprezentacija Južnog Sudana, Mundobasket 2023, Aleksandar Saša Sale Đorđević Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Košarkaška reprezentacija Kine, predvođena Aleksandrom Đorđevićem, ostala je poražena u meču druge runde kvalifikacija za Kup Azije protiv Japana.

Rezultat je na kraju utakmice bio 76:73 za "Zemlju izlazećeg sunca", a ovo je prva njihova pobeda u poslednjih čak 88 godina.

Jednim delom meča prednost je bila na strani Kineza, da bi se to preokrenulo na drugu stranu, a na kraju je svakako bila neizvesna završnica, gde su smireniji bili igrači Japana.

Najbolji igrač iz pobedničkog tima bio je Judai Baba sa 24 poena, a pratio ga je Hokinson sa 14. U redovima Kine Hu je postigao 23 poena, dok je Mingžuan dodao 20.

Japan je sada preuzeo prvo mesto u grupi C, dok je Kina na drugom, a tu su i Guam na trećem, odnosno Mongolija na četvrtom.

(Telegraf.rs)

Video: Ognjen Jaramaz posle pobede nad Finskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskusan delija

    25. februar 2024 | 17:39

    Koliko je bio dobar igrač, isto toliko je loš trener.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA