≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Senzacija u Bugarskoj: Izgubili svetski šampioni u košarci! Bivši igrač Partizana "preslišao" moćne Nemce

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kodi Miler-Mekintajer kao naturalizovani igrač dominirao je protiv Nemačke

  • 4
Bugarska - Nemačka Foto: FIBA (fiba.basketball)

Ma da li je moguće! Aktuelni svetski prvaci, košarkaška reprezentacija Nemačke poražena je u kvalifikacijama za Eurobasket 2025. godine na gostovanju u susednoj Bugarskoj, a na sve to junak je bio bivši košarkaš Partizana, Kodi Miler-Mekintajer - 67:62!

Gledali smo krajnje čudnu utakmicu u Botevgradu, na izuzetno mali broj poena. Jedino je poslednja četvrtina malo odskočila, dok su preostale tri donele manje od 30 postignutih poena pojedinačno.

Delovalo je na samom startu da će Nemci da "zgrome" Bugare, jer su u meč krenuli serijom 19:4, ali su domaćini moćno odgovorili serijom 16:0 na prelomu prve i druge četvrtine, čime su ujedno i poveli, a potom su se konstantno održavali u rezultatskoj klackalici.

Bugarska - Nemačka Foto: FIBA (fiba.basketball)

Vodio je Kodi Miler-Mekintajer ekipu Bugarske na sve moguće načine, čak i u momentima kada je Nemačka u trećoj deonici ponovo uspela da se odvoji na sedam razlike. Kratko je to potrajalo, jer su Bugari postepeno to uspeli da otope i da na polovini četvrte deonice ponovo dođu do prednosti.

Ali, za ishod ovog meča, može se reći da je prelomna bila trojka koju je na oko minut i po do kraja pogodio Hristo Zaharijev, koji je doneo Bugarskoj +5. Usledila je igra koš za koš, a ušlo se u penal seriju, gde su Bugari pokušavali da idu na Kodija Milera-Mekintajera.

Njemu je ruka zadrhtala, pogodio je jedno od dva i dao je tada Nemcima malu šansu da se vrate u meč. Ali oni to nisu iskoristili, mada smo videli ogromnu dramu, koju je ipak rešili Bugari u svoju korist košem Milera-Mekintajera.

Kodi je na kraju bio najefikasniji akter meča sa 23 poena uz pet skokova i četiri asistencije, a pratio ga je Hristo Zaharijev sa 15 poena i četiri uhvaćene lopte, dok je Georgi Bojanov ubacio 11 poena.

Kod Nemaca se istakao Oskar da Silva sa 15 poena i čak 12 skokova, a Jonas Matisek je meč završio sa 11 poena, koliko je imao i David Kramer, dok je Malte Delou ubacio 10.

Posle ovog meča i Nemci i Bugari imaju po jednu pobedu u Grupi D, a preostao je da se odigra meč između Crne Gore i Švedske nešto kasnije danas.

(Telegraf.rs)

Video: Trej Tompkins došao da gleda utakmicu Srbije i Finske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baustelle

    25. februar 2024 | 18:32

    koliko je nemaca igralo koji su bili u timu na svetskom prvenstvu

  • Geras

    25. februar 2024 | 18:48

    Ma koji Nemci oni su nas u finalu pobedili jer se povredio Dobric.... Pokidali bi ih... Smešna reprezentacija

  • Neka

    26. februar 2024 | 09:08

    Bravo Bugari,samo napred!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA