Vreme čitanja: oko 2 min.

Špancima "visi" plasman na Eurobasket! Furija izgubila i drugi meč kvalifikacija, Belgija napravila novo čudo

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ma da li je ovo moguće!

  • 2
Košarkaška reprezentacija Belgije, Španije Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Ređaju se čuda ove nedelje u kvalifikacijama za Eurobasket! Ako vam je neverovatno bilo to što su Bugari dobili Nemce usred Botevgrada, onda šta tek treba reći na to što su i Belgijanci srušili Špance u Šarlroi, čime su definitivno zakomplikovali svoj put ka kontinentalnom šampionatu - 58:53!

Ovo je Furiji bio drugi poraz u kvalifikacijama, pošto su i u prvom kolu poraženi od Letonije senzacionalno na domaćem terenu u meču gde su i gubili tokom skoro svih 40 minuta, pa se može reći da su rivali zasluženo odneli trijumf.

Danas smo opet gledali egal, Belgijanci su se maestralno borili i uspevali da odole svim naletima Furije, a na oko dva minuta do kraja su poveli sa +5, posle vezanih poena Žilea za tri, a potom i Retina Obaosana za dva.

Usledila je apsolutna drama. Haime Pradilja se nije snašao na liniji za slobodna bacanja, ubacio je samo jedan od dva penala, da bi potom Obaosan povećao razliku Belgijanaca na +6 na oko minut do kraja. Mogli su već polako da se spremaju i za slavlje u Šarlroi.

U poslednjem minutu smo ušli u penal završnicu u kojoj je učestvovao i košrkaš srpskog porekla koji nastupa za Belgijance, Milan Samardžić, a koji je bio polovičan. To ipak nije koštalo Belgiju pobede, jer su uspešno priveli meč kraju.

Riki Rubio, košarkaška reprezentacija Španije Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Belgijancima je ovo na kraju bila druga pobeda u kvalifikacijama, tako da su se poravnali na vrhu tabele sa Letoncima. Sa druge strane, Španci imaju 0-2, koliko imaju i Slovaci. Deluje čudno, ali Furiji trenutno visi plasman na Eurobasket. Iz grupe dalje idu Letonci kao domaćini i dva preostala najbolja tima.

Najefikasniji u timu Belgije večeras u jednom vrlo tvrdom meču, na malo koševa, bio je Retin Obaosan sa 19 poena, dok je Pjer-Antoan Žile meč završio sa 15 poena. U timu Španije, bolji od ostalih bili su Dario Brizuela sa 14 poena, kao i Žoel Para koji je dodao isto toliko.

(Telegraf.rs)

Video: Trej Tompkins došao da gleda utakmicu Srbije i Finske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA