Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne može Adam Hanga sam sa Italijom: Mađarska "stradala" na svom terenu, bledo poluvreme ih koštalo iznenađenja

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Držali su se, imali i vođstvo, ali...

  • 0
Adam Hanga, košarkaška reprezentacija Mađarske Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Košarkaška reprezentacija Mađarske poražena je od Italije na svom terenu u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket. Selekcija sa Apenina slavila je sa 83:62, čime su upisali i svoj drugi trijumf, dok su naše "komšije" upisale i drugi poraz.

Mađarska je u ovaj meč ušla sa ogromnim ambicijama i izuzetno su se dobro držali u prvom poluvremenu, posle kog su došli i do vođstva.

Na semaforu posle 20 minuta je selekcija Mađarske imala prednost od 37:36, međutim, sve se slomilo u trećoj deonici, koja je bila i ključna. Italija je ovaj period igre prelomila sa 28:9, otišla je na ogromnu razliku, koju je samo uvećavala u ogromnoj meri poslednje deonice.

Ipak, Mađari su pred sam kraj uspeli koliko toliko da se poboljšaju i vežu nekoliko poena, ali nedovoljno za bilo kakav preokret.

Najbolji u redovima Mađarske bio je Adam Hanga sa 11 poena, uz to je dodao i šest skokova i dve asistencije, a bio je i jedini dvocifren u svojoj ekipi. Kod Italijana je Tesitori dao 12 poena, dodao je sedam skokova, a pratio ga je i Akile Polonara sa 10 datih koševa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA