Vreme čitanja: oko 1 min.

Maestralni Majk Tobi dabl-dablom "ukrasio" pobedu Slovenije! Prepelič dobio Madara u šuterskom obračunu

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajna utakmica u Areni "Bonifika" u Kopru

  • 0
Majk Tobi, košarkaška reprezentacija Slovenije Foto: FIBA (fiba.basketball)

Slovenija slavi Klemena Prepeliča i Majka Tobija! Košarkaška reprezentacija ove zemlje napravila je veliki preokret protiv Izraela danas u "Areni Bonifika" u Kopru, čime je stigla do drugog trijumfa u kvalifikacijama za Eurobasket 2025 i faktički skoro, pa obezbedila svoje mesto na kontinentalnoj smotri - 88:79.

Imaće Slovenci kako god da se završi meč Portugala i Ukrajine kasnije večeras dve pobede više od poslednjeplasiranog tima, ali se mora istaći da protiv Izraela večeras nije sve išlo baš tako glatko.

Meč je krenuo prilično šokantno, jer je Slovenija posle osam minuta košarke gubila sa 2:16, ali je vrlo brzo na svoju sreću povezala redove, pa je krenula da "rešeta" koš rivala, kojeg je predvodio nekadašnji igrač Partizana, Jam Madar.

Malo po malo su krenuli da se ističu pre svega Klemen Prepelič, a potom i košarkaš Crvene zvezde, Majk Tobi, pa je Slovenija već do poluvremena uspela da preokrene rezultat i povede. Prelomna je potom bila treća deonica koju je Slovenija dobila sa 25:16, otišla na dvocifreni plus i na kraju ga zadržala sve do samog kraja.

Kao što smo već i pomenuli, lideri Slovenije bili su pre svega Prepelič sa čak 21 poenom uz 6/12 na šutu za tri poena, a imao je i sedam asistencija i tri skoka. Tobi je ukrasio ovu pobedu dabl-dablom od 20 poena i čak 12 skokova uz indeks 27, čime je bio najkorisniji igrač utakmice. Gregor Horvat je dodao 16 poena na svom kontu.

U Izraelu smo gledali sjajnu partiju Jama Madara koji je imao 19 poena uz šest asistencija, dok je i Tomer Ginat imao dabl-dabl uz 17 poena i 10 skokova.

Slovenci su dakle sada prvi na tabeli sa skorom 2-0, dok je Izrael posle ovog meča ostao na 1-1 uz solidne šanse da se domogne Eurobasketa.

(Telegraf.rs)

Video: Trej Tompkins došao da gleda utakmicu Srbije i Finske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA