≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crna Gora silna protiv Švedske: Zvezdin krilni centar među najboljima, ali ključeve tima drži Kendrik Peri!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ubedljivi "Sokolovi"

  • 2
KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Košarkaška reprezentacija Crne Gore slavila je protiv Švedske na svom terenu sa 95:70, čime su upisali prvu pobedu u kvalifikacijama za Eurobasket koji se održava iduće godine, dok je njihov protivnik ubeležio i prvi poraz.

Crna Gora je u prvoj utakmici poražena od Nemačke, a Švedska je slavila protiv Bugarske, dok je ovaj meč mogao i da zakomplikuje situaciju za obe ekipe, ali, nisu to dopustili Kendrik Peri i Marko Simonović, koji su bili među najboljima.

Početak utakmice je bio izuzetno napadački efikasan, pošto su već nakon 10 minuta obe ekipe postigle 51 poen, jer je bilo 27:24, a već u drugom delu igre je prelomila selekcija Crne Gore ovaj meč, pošto su Šveđane sveli na samo 13 poena.

Otišli su na ogromnih 13 poena prednosti već na poluvremenu, pa je na kraju bilo samo pitanje s kojom će razlikom i završiti ovaj meč, ukoliko se Šveđani ne probude.

Košarkaška reprezentacija Crne Gore Foto: FIBA (fiba.basketball)

I u trećoj četvrtini je Crna Gora bila dost abolje, opet su bili napadački raspoloženi i dodali su novih 25 poena, dok su u poslednjoj deonici postigli još 20, što je samo bilo dovoljno za 95 poena na kraju i ogromnih 25 razlike.

Najefikasniji igrač u redovima Crne Gore bio je Kendrik Peri sa 18 poena i pet asistencija, pratio ga je u stopu Marko Simonović sa 16p oena, osam skokova i četiri asistencije. Dvocifreni su bili još i Vladimir Mihailović sa 13 poena, odnosno Emir Hadžibegović sa 11.

Kod Šveđana je najboolji bio Bara Endžije sa 15 poena, Melvin Jan Pancar je dodao 13, dok su po 10 imali Viktor Gadefors i Adam Ramštedt.

Uskoro opširnije...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grigonis

    25. februar 2024 | 21:05

    Jos jednom dokaz da ko god ode iz zvezde bolje pruzi partije. Prvo neipir, a sada simonović, hanga, tobi, gedraitis u svojim repkama. Nema zvezda filing, samo moc novca i drzavu iza sebe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA