≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uzalud im i Kampaco: Argentina se propisno obrukala, Čile im naneo neugodan poraz!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj rezultat apsolutno niko nije očekivao

  • 0
Fakundo Kampaco Foto: VICENTE ROBLES / AFP / Profimedia

Košarkaška reprezentacija Argentina u poslednje vreme beleži izuzetno slabe rezultate, nakon što nisu učestvovali na Mundobasketu, nakon što su ostali i bez Olimpijskih igara, oni su doživeli i novi debakl. Ovoga puta je od njih bila bolja reprezentacija Čilea sa 79:77.

Ovaj poraz Argentine je došao u kvalifikacijama za Fiba AmeriKup, gde i brane titulu osvojenu pre dve godine, kada su u finalu slavili protiv Brazila u finalu sa 75:73.

Međutim, sada im nije krenulo najbolje, iako su ubeležili pobedu protiv istog rivala u prvom meču, Čile je uspeo da im se revanšira i tako unese određenu dozu nelagode, iako je vrlo verovatno da će Gaučosi ipak proći u narednu fazu s obzirom na to u kakvoj se grupi nalaze.

Argentina je ovaj meč protiv Čilea počela izuzetno slabo, postigli su tek 11 poena u prvoj deonici, a primili su 26, što je bilo i dovoljno za neki mirniji period Čilea. Međutim, vratili su se plavo-beli u drugoj deonici, postigli su čak 31 poen u ovom delu igre, ali su i primili 27, te su nekako i nazirali mogućnost preokreta.

U drugom poluvremenu je Argentina krenula dosta bolje, svela je Čile na samo šest poena u trećoj deonici, te su se i vratili u meč i poveli protiv svog protivnika po prvi put na meču.

Ipak, nisu sačuvali koncentraciju u poslednjih 10 minuta, što je Čile kaznio i okrenuo rezultat.

Najbolji na meču bio je Suarez sa 29 poena i devet skokova, dok je 17 dodao Morales. Kod Argentine se najviše istakao Dek sa 20 poena, a Kampaco je dodao 16 uz devet asistencija. Dvocifreni su bili još i Bolmbaro sa 12, odnosno Brusino sa jednim manje poenom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA