Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova senzacija: Amerikanci poraženi od Kube po prvi put u istoriji!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Treba reći da je SAD odigrao sa ko zna kojim timom, ali, senzacija je senzacija

  • 3
Kuba, SAD Foto: Profimedia

Košarkaška reprezentacija SAD doživela je poraz u drugom kolu kvalifikacija za FIBA AmeriKup, gde su od njih bili bolji košarkaši Kube sa 81:67, čime su po prvi put u istoriji i slavili protiv ove reprezentacije u nekom duelu!

Ogromnu senzaciju je napravila Kuba koju je predvodio centar Makabija Žasijel Rivero, koji je bio na korak od dabl-dabl učinka jer je imao 11 poena i devet skokova, dok treba istaći i sjajnu partiju Pedra Bombina koji je imao 19 poena.

Naravno, Amerikanci su došli na megdan ovom protivniku u izuzetno oslabljenom sastavu, bez svojih zvezda, ali, opet treba istaći da su to igrači koji pretežno igraju u G ligi, dok su neki poput Elfrida Pejtona i izuzetno iskusni.

Međutim, to nij ebilo dovoljno da se savlada Kuba po drugi put u samo nekoliko dana. Kuba je dosta bolje počela meč, napravili su ogromnih 16 razlike već u prvoj deonici, da bi SAD smanjio na devet do poluvremena.

Ponadali su se da bi mogli da dođu do preokreta, ali novi "hladan tuš" došao je u trećoj deonici, gde je Kuba opet otišla na ogromnu prednost, ovoga puta na čak 20 poena pred poslednjih 10 minuta! Imali su dosta veliku zalihu pred poslednju deonicu u kojoj su postigli tek devet poena, ali, ni to nije bilo dovoljno da se SAD vrati iz ovog ambisa.

Pored SAD-a i Kube, u grupi D se nalaze i Bahami i Portoriko.

(Telegraf.rs)

Video: "Tomba La Bombaa...": Đoković podelio urnebesan snimak sa skijanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA