≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbija "leti" ka Eurobasketu: Pešićevi Orlovi razbili Gruziju u Tbilisiju za drugu pobedu u kvalifikacijama

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbija je odbila svaki nalet rivala, i u poslednjoj deonici došla do ubedljive prednosti

  • 32
Košarkaška reprezentacija Srbije, Gruzije, Eurobasket 2025, Srbija - Gruzija Foto: FIBA (fiba.basketball)

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Gruziju 76:63 u Tbilisiju i upisala i drugu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025 godine.

Posle odlične i sigurne igre u prvom meču u Beogradu sa Finskom, izabranici selektora Pešića bili su ubedljivi i na teškom gostovanju u Gruziji. Na momente, domaći tim je uspevao da se približi, ali ne i da ugrozi prednost Orlova, a ono što može da raduje jeste dobra igra u odbrani. Svaki nalet rivala je odbijen, a ono što je sledilo jeste dvocifrena prednost. Meč je konačno prelomljen na samom kraju, kada Srbija dolazi do dvocifrene prednosti. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Gudurić sa 16 poena, a pratio ga je Marinković sa 15, Avramović hje upisao 12, a Petrušev 11 poena. Sa druge strane, Šengelija je upisao 19 poena, a pratio ga je Tomason sa 13.

Posle prvog "prozora" i prvih mečeva, najbitnije su dve sigurne pobede koje su Srbiji omogućille mirne kvalifikacije i pripremu za Olimpijske igre koje slede ovog leta.

Od starta susreta Srbija je igrala sigurno i odmah došla do prednosti. Filip Petrušev meč je otvorio trojkom, a onda mu se pridružio iMitrović. Uz to, odbrana je odlično funkcionisala i orlovi su na startu sprečil inajboljeg pojedinca Gruzije, Toka Šengeliju da se razigra i donese svom timu prednost.

Koliko su Orlovi bili aktivni, pre svega u odbrani, vidi se i po tome što su na startu susreta primili svega 12 poena, a postigli 21, za +9.

The first one is a block. The second one a spike ⛔#EuroBasket x #MakeYourMark pic.twitter.com/N3PeoV4uMi— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) February 26, 2024

U nastvaku, gruzija je zaigrala bolje. Šengelija je u par navrata uspevao da pronađe ritam i dođe do poena, pa je prednost Orlova brzo otopljena. Ipak, selektor Pešiž reaguje izmenama i uvodi Vanju Marinkovića koji postiže dve trojke, a posle poena Petruševa, na poluvrenu je prednost Srbije 38:31.

U nastavku, Gudurić vezuje 5 poena i vodi Srbiju na 43:33. Ipak, Gruzija, koja je šutirala za tri poena 11-1 u prvom poluvremenu, vezuje dve trojke, pa se prednost Orlova brzo "topi", a selektor Pešić traži tajm-aut.

U nekoliko navrata Gruzija je uspevala da priđe Orlovima na -4, ali su svaki njihov nalet košarkaši Srbije odbijali. Najraspoloženiji za igru je bio Gudurić koji je poenima čuvao prednost Srbije.

Nakon 3/4

🇬🇪 5️⃣2️⃣

🇷🇸 6️⃣0️⃣#MakeYourMark #EuroBasket pic.twitter.com/h2q6FackOk

— Košarkaški savez SRB (@KSSrbije) February 26, 2024

Do kraja, kao i u većem delu meča, Gruzija je prišla na 56:60. Šengelija je porpuno preuzeo odgovnornost, ali je često promašivao. Sa druge strane, Marinković je došao do poena, a posle presečenog napada, Avramović dodaje do Ristića za +8. Od tog momenta, Srbija je potpuno preuzela kontrolu nad utakmicom i došla do 67:56.

Od tog momenta, pitanje pobednika je bilo rešeno. Orlovi su došli do +15, a stečen prednost su sačuvali do samog kraja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    26. februar 2024 | 18:47

    A ovaj komentator na rts-u? Ko da sa marsa pao!!!! Ne prati utakmicu,ne zna rezultat,mesa igrace... uzas sta mi placamo

  • Dogodine u Prizrenu ☦️

    26. februar 2024 | 18:46

    Ovaj sto prenosi toliko nema energije u sebi, kao da prenosi snuker

  • Igor s

    26. februar 2024 | 19:56

    Bravo🏀 Orlovi samo hrabro idemo Srbija🇷🇸Srbija🇷🇸Srbija🇷🇸🏀🏀🏀🏀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA