Vreme čitanja: oko 1 min.

Košarkaš Japana "prešao igricu" u izvođenju slobodnih bacanja: Odavno ih niko nije izveo na gori način

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Soičiro Inue je propisno razočarao svoje navijače

  • 1
Soičiro Inue Foto: FIBA (fiba.basketball)

Kako se u Evropi trenutno održavaju kvalifikacije za Evrobasket, tako u Aziji imamo priliku da gledamo istu fazu takmičenja, ali za Azijski kup, gde su se pre dva dana sastali Japan i Kina, a prvopomenuta selekcija odnela je tesnu pobedu - 76:73.

Kinu, podsetimo, sa klupe vodi srpski stručnjak Saša Đorđević, ali on nije bio u centru pažnje u završnici ovog susreta, već je to bio jedan od najboljih košarkaša Japana, Soičiro Inue, koji je svojim izvođenjem slobodnih bacanja zaista "prešao igricu".

Naime, on je na oko minut i po do kraja meča dobio tri slobodna bacanja, pošto je nad njim napravljen faul na šutu za tri poena, a navijači i navijačice Japana su krenuli da se hvataju za glavu i mole da barem jedno prođe kroz mrežicu kada je krenuo da ih izvodi.

Ali avaj, to je izgledalo jako komično. Kao da je Inue rešio da baca cigle ka košu. Svako od tri bacanja se od table odbijalo jako od obruč i nije bilo ama baš nikakve šanse da neka od lopti završi u mreži.

Sve dobija još bizarniji ton ako se zna da je košarkaš Japana jedan od najboljih trojkaša u takmičenju.

Na svu sreću, ova bacanja nisu koštala njegovu reprezentaciju pobede na ovom meču, inače bi sigurno bio pod još većim kritikama javnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Trej Tompkins došao da gleda utakmicu Srbije i Finske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    26. februar 2024 | 17:57

    Sta je tu cudno, moralo da padne manje poena na utakmici :):):)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA