≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa od nove senzacije Danaca u grupi gde je i Srbija: Vodili sa +16 na poluvremenu, pa izgubili od Finaca

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Viđena je drama u "Espoo Areni"

  • 1
Danska - Finska, Košarkaška reprezentacija Danske, Finske Foto: FIBA (fiba.basketball)

Košarkaši Finske napravili su ogroman preokret u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket na svom terenu u "Espoo Areni" protiv Danske i to pošto su na poluvremenu gubili sa 16 poena razlike od vrlo nezgodnog rivala - 89:85.

Činilo se da nas čeka nova senzacija u režiji moćnog Ifea Lundberga, košarkaša Virtusa iz Bolonje, pošto je Danska igrala fenomenalnu košarku u tih uvodnih 20 minuta. Šta reći drugo osim činjenice da je tim sa Jilanda postigao čak 58 poena u prvom poluvremenu.

Stvari se, ipak, drastično menjaju u trećoj četvrtini koju je Finska otvorila sa 19:6, tako da se momentalno vratila u utakmicu, a već do kraja ovog perioda je i potpuno anulirala razliku, pošto je dobila tih 10 minuta sa čak 30:14.

Danci se jesu "koprcali" i u završnom kvartalu, pokušavali da ostvare zaista veliku pobedu u kvalifikacijama za Eurobasket, ali na kraju nisu uspeli u tom nastojanju, pa su se Finska i oni poravnali na tabeli sa skorom 1-1.

Najbolji kod Finaca na ovom meču bio je sjajni Mikael Jantunen iz ekipe Pariza sa 19 poena i sedam skokova uz četiri asistencije, a pratili su ga Aleksander Madsen sa 15 poena, Edon Madžuni je dodao 14, a Elijas Valtonen je postigao 13.

U timu Danske, očekivano, bolji je od svih bio Ife Lundberg sa 26 poena i šest skokova uz isto toliko asistencija, dok je Kevin Larsen takođe bio odličan sa 20 poena.

(Telegraf.rs)

Video: Trej Tompkins došao da gleda utakmicu Srbije i Finske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA