≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Musa nije mogao sam: Bosanci pobedili sami sebe, ozbiljno pretili Francuskoj, pa greškama otišli u poraz

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Solidan otpor domaćina u "Mejdanu", ali ništa više od toga

  • 1
Džanan Musa Foto: Tanjug / AP

Ništa od nove senzacije u "Mejdanu""! Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je pred prepunim tribinama u Tuzli na kraju ipak poražena od moćnih Francuza, a može se reći da su domaćini na ovom meču pobedili sami sebe - 64:74.

Bosna i Hercegovina se vrlo dobro držala u ovom meču tokom prvog poluvremena, potom je doživela veliki pad u trećem kvartalu, da bi u četvrtom uspela da se izdigne i da priđe na samo tri poena minusa. Usledila je serija neverovatnih grešaka, posle koje su Galski petlovi ponovo pobegli na dvocifrenu razliku.

I sudije su svojim odlukama povremeno iritirale publiku u "Mejdanu", ali na kraju to nije bilo presudno, već su košarkaši BiH jednostavno energetski pali u toj četvrtoj deonici i prepustili trijumf.

Nije mogao Džanan Musa sam na ovom meču, pošto je opet bio jedan od lidera tima sa 15 poena, ali uz prilično slab šut sa distance, gde je ubacio samo 1/6 uz 4/7 za dva poena. Uhvatio je još tri skoka i podelio tri asistencije, ali je i izgubio šest lopti.

Pratio ga je Kenan Kamenjaš sa 14 poena, dok je Edin Atić pored svog imena imao 13 poena.

U timu Francuske, najefikasniju partiju imao je Geršon Jabusele koji je ubacio 16 poena i uhvatio devet lopti, dok je Vensan Poarije stao na 13 uz osam skokova. Dvocifreni su bili Metju Strazel sa 11 poena, a Pol Lakomb je dodao 10.

(Telegraf.rs)

Video: Trej Tompkins došao da gleda utakmicu Srbije i Finske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • нибрС

    27. februar 2024 | 07:58

    Важно да су Херцеговци добро прошли...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA