≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drama sa srećnim krajem za Grke! Holanđani bili nadomak šokantne pobede, pa promašili sve u poslednjem minutu

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Junak je Vasileos Toliopulos

  • 0
Košarkaška reprezentacija Holandije, Grčke Foto: FIBA (fiba.basketball)

Ipak ništa od još jedne senzacije u kvalifikacijama za Eurobasket! Košarkaška reprezentacija Grčke bez nekih važnih nosilaca igre uspela je da ostvari pobedu nad Holandijom u gostima u Den Hagu, i to pošto je bila mirnija i staloženija u poslednjih 60 sekundi meča - 72:74.

Sve je stalo u poslednji minut. Holanđani su ušli sa prednošću od jednog poena posle pogođenog slobodnog bacanja Ronalda Šaftenara i imali su ogromnu šansu, jer su Grci napravili i faul u napadu preko Jorgosa Papajanisa.

Međutim, Keje van der Vurst de Frajs je napravio ogromnu grešku, jer je napravio korake na oko 35 sekundi do kraja i time je vratio Grke u kontrolu nad ovom utakmicom. Dva poena Toliopulosa iz polaganja su im donela prednost i Holanđani su potom morali da idu na sve ili ništa. Naravno, i njihov selektor je tražio tajmaut.

Međutim, Janik Franke je promašio trojku, a Keje van der Vurst de Frajs je postao tragičar, jer je uhvatio skok i potom izgubio loptu, iz koje je Lunis odveo Grke na +3 na četiri sekunde do kraja.

Pametno su Grci pravili prekršaj nad Šarlonom Klufom, on je pogodio prvo, drugo promašio i tu je bio kraj svih nadanja.

Junak Grka danas bio je definitivno Vasileos Toliopulos sa čak 26 ubačenih poena uz osam asistencija i tri skoka. Dominirao je košarkaš Arisa, a pomogao mu je Dimitris Moraitis sa 14 poena.

U ekipi Holandije, bolji od ostalih bio je Ronald Šaftenar sa 13 poena, dok je Janik Krag dao 10.

Posle ovakvog ishoda, Grci su na 2-0, a Holanđani na 0-2. U Grupi F se pored njih nalaze još Češka Republika i Velika Britanija koje trenutno igraju svoj meč u Pardubicama.

(Telegraf.rs)

Video: Trej Tompkins došao da gleda utakmicu Srbije i Finske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA