≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džikić posle poraza od Srbije: "Neću reći ništa više, jer ne tražim alibije, to prosto nije moj stil"

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Selektor Gruzije kaže da se njegov tim neće predati u borbi za plasman Eurobasket

  • 0
aleksandar džikić Foto: MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Gruzije, Aleksandar Džikić rekao je posle poraza od Srbije (63:76) da uprkos dva poraza na startu kvalifikacija on i njegova ekipa neće odustati od plasmana na Evropsko prvenstvo 2025. godine.

- Nalazimo se na skoru 0-2 i nećemo odustati. Barem ja neću odustati. Situacija je teška jer nismo započeli kvalifikacije kako smo želeli - rekao je Džikić na konferenciji za medije.

Plasman na Evrobasket iz Grupe G obezbediće dve najboljeplasirane selekcije ne računajući Finsku koja već ima obezbeđeno učešće kao jedan od domaćina takmičenja.

- Želeo bih da se zahvalim Cincadzeu koji se na ovoj utakmici oprostio od reprezentacije. Nismo mu pomogli dovoljno da ova utakmica bude još posebnija. Zahvalan sam Savezu i klubovima koji su dozvolili igračima da dođu na pripreme i pruže mi šansu da upoznam igrače i razumem ovaj novi tim. Neću reći ništa više od toga jer ne tražim alibije, to prosto nije moj stil - dodao je srpski stručnjak.

Džikić je istakao da su njegovi igrači imali trenutke kad su igrali dobro, ali i periode meča u kojima su neki igrači iskazali ozbiljan nedostatak koncentracije.

- To mi se nije svidelo. Trud je tu, ali to nije dovoljno ako želite da pobedite bolje timove od vas - zaključio je Džikić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Trej Tompkins došao da gleda utakmicu Srbije i Finske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA