≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Toronto pobedio i "naterao" Rajakovića da ispuni obećanje iz decembra, Srbin ispao veliki gospodin

Vreme čitanja: oko 2 min.

Treći vezani trijumf Reptorsa će se isplatiti igračima

  • 0
Darko Rajaković Foto: Tanjug / AP

Obećao je srpski trener Darko Rajaković još u decembru prošle godine da će častiti večerom svoje igrače ukoliko u jednom trenutku vežu tri pobede - i sada je vreme da to obećanje ispuni!

Naime, Reptorski su u noći između ponedeljak i utorka pobedili Indijanu rezultatom 130:122, te otuda ne čudi što su na kraju utakmica zajedno uzviknuli "pica", aludirajući na ono što Rajakovića čeka u narednim danima. Podsetimo, Toronto je prethodno savladao Bruklin i Atalantu.

- Rekao sam im da ću ih, kada pobedimo tri uzastopno, odvesti na večeru. Ali rekao sam im da je ovaj tim tako skroman da bismo mogli da imamo samo picu, Ješćemo neku lepu hranu - objasnio je Rajaković u svlačionici.

Skoti Barns je bio taj koji se najviše istakao, jer je zabeležio svoj četvrti tripl-dabl u sezoni. Imao je učinak od 21 poena i po 12 skokova i asistencija. Uz njega, Er Džej Beret sa 24 je bio taj koji je najzaslužniji za tu picu.

Ono što "bode oči" svakako su asistencije viđene na utakmici kada je u pitanju Toronto. U prethodnom meču sa Atalantom imali su ih 37, sada su došli do 35. Lopta je išla brzo i pamento, što je definitivno Rajakovićev potpis.

Toronto je imao 61:56 nakon poluvremena, da bi Indijana u međuvremenu okrenula na 67:66. usledile su dve serije na obe strane, Reptorsi su stigli na 90:87, da bi na 10 minuta do kraja na semaforu stajalo 96:95 za domaćina. Na kraju Grejdi Dik je iskočio, Rajakovićev tim pravi seriju 10:2 i beži na 112:104.

Dik se i te kako istakao istakao i bio je "X" faktor protiv Pejsersa sa 18 poena i pet skokova, uz samo dva promašena šuta iz igre sa 23 minuta. Imanuel Kvikli je ubacio 19, dabl-dabl učinak je ostvario Džejkob Poeltl - 15 poena i 10 skokova.

Benedikt Maturin je bio taj koji je Indijanu držao u igri sa 34 poena i devet skokova. Paskal Siakam je ubacio 27 i uhvatio je devet lopti, dok je Majls Tarner imao 16 poena i 11 skokova.

Rezultati:

Indijana - Toronto 122:130

Njujork - Detroit 113:111

Memfis - Bruklin 86:111

Sakramento - Majami 110:121

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA