≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Majka ga sramno oterala od kuće, više voli Alkaraza od Đokovića: Ko je Jovićev "brat" koji je propričao srpski

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ne bi bilo iznenađenje da Batlera ovog leta vidimo u Srbiji

  • 0
Nikola Jović Džimi Batler Printscreen: Twitter/@LaVozDelHEAT

Ako za Nikolu Jokića i Arona Gordona možemo da kažemo da su postali sjajni prijatelju u Denveru, onda su Džimi Batler i Nikola Jović na dobrom putu da postanu nešto slično kada je u pitanju Majami!

Koliko su "kliknuli" govori i podatak da je Batler išao da gleda Jovića u Razvojnoj ligi, te je prošle godine u jednom intervjuu poručio da mu je Srbin brat.

- Morao sam da odem da vidim svog momka. Veliki sam obožavalac Nikoa. Mislim da će pomoći ovoj organizaciji i nakon što ja završim ovde. To je moj drug. Volim ga do smrti.

Jović i Batler su propustili prethodno meč Majamija, kažnjeni su zbog tuče u kojoj su učestvovali, ali su zajedno pratili trijumfVreline nad Sakramentom. Tom prilikom, kao što smo već javili, Batler je progovorio srpski.

Mada je sada zevzda NBA lige, Batler iza sebe ima težak život. Odrastao je bez oca, u jednom gradiću nedaleko od Hjustona, a kada je imao 13 godina majka ga je izbacila iz kuće. Rekla mu je: "Ne sviđa mi se kako izgledaš, moraš da ideš."

Nikola Jović Džimi Batler Jimmy Butler Foto: Profimedia/Getty images/Eric Espada

U godinama koje slede Batler je živio kod prijatelja koji su mu pritekli u pomoć. Nekoliko sedmica je bio kod jednog, zatim kod drugog, sve dok ga porodica brucoša Džordana Leslija nije usvojila. Iako njegova porodica nije najbolje finansijski stajala, Džordan mu je ponudio da živi kod njih.

Nakon određenog vremena Batler je i usvojen od strane pomenute porodice čija majka Mišel Lambert je odgajala sedmoro dece sa skromnim primanjima.

Kada je u pitanju košarka, proveo je dve godine na "Teksas Džunior" koledžu i skrenuo je pažnju ozbiljnih timova, a nedugo zatim potpisao je za "Market." Čikago Bulsi su ga uzeli kao 30. pika na draftu, proveo je tamo šest godina, a zatim je preko Mineoste i Filadelfije 2019. stigao do Majamija.

Batlerom privatni život je velika nepoznanica. Mediji u SAD su pisali da je sa Ketlin Novak dobio dete, ali da sve krije. Takođe, letos se spominjalo da je u vezi sa Šakirom.

Ono što mu Jović verovatno zamera jeste to što Batler više voli Karlosa Alkaraza nego Novaka Đokovića. Čak mu je jednom prilkom rekao da Nole nije GOAT.

Džimi Batler, Nikola Jović Foto: Profimedia

Prošlog leta vodio je žestoku borbu sa Nikolom Jokićem, kada su Denver i Majami igrali veliko finale NBA lige. Da je Majami slavio, Džimi bi verovatno bio MVP finala.

A koliko Batler i Jović provode vremena zajedno, ne bi bilo iznenađenje da NBA asa ovog leta vidimo u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA