Vreme čitanja: oko 1 min.

Dončić i Dalas šokirani trojkom sa više od pola terena u poslednjoj sekundi: Pogledajte čudo Klivlenda

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na neverovatan način su noćas slavili Kavalirsi

  • 0
Maks Štrus Foto: Tanjug / AP

Na ovim prostorima nekako kada razgovaramo o trojkama u poslednjoj sekundi za pobedu, uvek se setimo legendarnog Dušana Kecmana i Partizana. A tu sudbinu su danas na svojoj koži osetili košarkaši Dalas Maveriksa i Luka Dončić, koji su primili koš sa tri četvrtine terena za poraz od Klivlenda u završnoj sekundi meča - 121:119.

Junak Kavalirsa bio je Maks Štrus, koji je uzeo loptu kada niko nije želeo, preuzeo odgovornost i pogodio za ekstazu u Klivlendu. Imao je uz to i zaista odličan meč sa 21 poenom uz četiri skoka i četiri asistencije.

Time je poništio sav trud i rad koji je uložio Luka Dončić kako bi poveo svoje Maverikse ka potencijalnoj pobedi. Ne vredi ni to što je ubacio nadrealnih 45 poena i podelio 14 asistencija uz devet skokova. A na sve to je i Kajri Irving bio raspoložen sa čak 30 ubačenih poena i šest skokova...

Sve o čemu će se sa ovog meča pričati jeste pomenuta trojka Štrusa, koja je zaista bila za televizijske špice.

Doduše, sam je Dalas bio kriv što je sebe uopšte i doveo u situaciju da strepi za pobedu u Klivlendu, jer je polovinom te poslednje četvrtine imao dvocifrenu prednost na svojoj strani. Međutim, Klivlend se vratio serijom od čak 15:3, tako da se može reći da sreća prati hrabre.

Najbolju poentersku partiju u Klivlendu je pored Štrusa pružio Donovan Mičel sa ubačenim 31 poenom uz sedam skokova i šest asistencija.

Dalas ostaje na osmom mestu Zapada sa 33-25, dok je magični Klivlend i dalje drugi na Istoku sa 38-19.

(Telegraf.rs)

Video: Trej Tompkins došao da gleda utakmicu Srbije i Finske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA