Vreme čitanja: oko 2 min.

Četiri tima se bore za titulu u KLS! Kovačević obradovao Zlatibor protiv Vršca u poslednjem napadu u derbiju

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pobedu je sinoć ostvario i Metalac na gostovanju protiv Dinamika

  • 0
Viktor Kovačević, KK Zlatibor Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Košarkaši Zlatibora slavili su sinoć u Čajetini u derbi utakmici 22. kola Košarkaške lige Srbije protiv Vršca na dramatičan način, pogotkom Viktora Kovačevića u završnim momentima utakmice - 87:85.

Time je nastavilo da "kuva" u borbi za titulu u KLS-u, ali i za jedno od mesta koje će naredne sezone doneti ABA 2 ligu, a prema pravilima, prva tri tima imaju pravo na učešće u drugom po kvalitetu regionalnom rangu. Postoji šansa da se sve malo "promeni", ako Spartak, Zlatibor ili Vojvodina uđu u Prvu ABA ligu.

Bilo kako bilo, meč između Zlatibora i Vršca bio je kvalitetan i uzbudljiv do samog kraja. Gosti su bili nadomak ogromne pobede u Čajetini, jer su na dva minuta do kraja na svojoj strani imali pet poena prednosti, ali su Čajetinci potom upalili motore.

Vršac do kraja utakmice nije dao nijedan poen, a preokret je pokrenuo Brano Đukanović trojkom, a potom i pogocima sa linije penala. Nakon toga su Stefan Simić promašili za tri i Slobodan Jovanović za dva u timu Vršca, da bi Viktor Kovačević bio junak Zlatibora pomenutim košem za pobedu.

Najefikasniji u trijumfu tima iz Čajetine je bio Brano Đukanović sa 29 poena, dva skoka i pet asistencija, a junak Kovačević je dao 15 poena uz sedam uhvaćenih lopti. U Vršcu je bolji od ostalih bio Stevan Jovanović sa 16 poena.

Stanje na tabeli je sada takvo da Zlatibor i Vršac imaju identičan skor 16-6, a da se ispred nalazi Vojvodina sa 17-4 uz meč manje protiv Novog Pazara, dok dva tima može da preskoči i Spartak ako bude slavio nad Tamišom u Pančevu danas.

Drugi meč doneo je ubedljivu pobedu Metalca protiv Dinamika na gostovanju na Dorćolu - 80:98.

Sjajni Miloš Grubor je dabl-dablom od 21 poena i 10 skokova poveo Metalac ka pobedi, dok su na drugoj strani sa po 18 poena raspoloženi bili Nenad Nerandžić i Uroš Paunović.

Metalac nastavlja da se bori za mesto u Superligi sa 11-11, dok Dinamik sada ima skor 9-13 na 10. mestu.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Trej Tompkins došao da gleda utakmicu Srbije i Finske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA