Vreme čitanja: oko 1 min.

Prepelič iznenadio posle pitanja o Dončiću: "Mnogi od igrača razmišljaju da nikada ne zaigraju za Sloveniju"

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije bio srećan konstatacijom kapiten Slovenije

  • 1
Olimpijske igre, Tokio 2020, košarkaška reprezentacija Slovenije, Australija - Slovenija Foto: Tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Slovenije startovala je sa dve pobede u kvalifikacijama za Eurobasket, pošto je savladala Izrael i Ukrajinu, a obe utakmice igrala je na domaćem terenu u Kopru.

Za tim Slovenije zbog obaveza u NBA ligi nije mogao da nastupa Luka Dončić, a slovenačke medije je posle meča sa Izraelcima zanimalo kako je sve izgledalo bez njega i da li je mnogo nedostajao.

Međutim, doskorašnji košarkaš Cedevita Olimpije, a sada Galatasaraja, Klemen Prepelič nije bio najsrećniji tim pitanjem, jer smatra da pažnja treba da se usmeri na igrače koji su tu iz ciklusa u ciklus, a zbog kojih se Slovenija uostalom i takmiči na najvišem mogućem nivou.

- Uvek se ističe da Luka nije tu i zašto ga nema. Luka, Luka i opet samo Luka. Svi smo svesni da bez Dončića nemamo šanse za sam vrh, ali dobijam nekako informacije da se stalno pljuje po momcima koji uvek dolaze da igraju za reprezentaciju - rekao je Prepelič za Radio televiziju Slovenije.

Dodao je da bez tih momaka, svet ne bi mogao ni da gleda Luku na najvećim takmičenjima.

- Bez njih Slovenija ne bi videla Luku na velikim takmičenjima i u slovenačkom timu. Tih 11-12 momaka koji su uvek tu možda zaslužuju barem malo više poštovanja naših navijača. Uvek govorim da su oni najbolji na svetu, ali muka mi je kada se stalno pljuju ti isti igrači. Iskreno, mnogi od njih razmišljaju da nikada ne zaigraju za reprezentaciju u budućnosti. Svi oni su važni za sjajne stvari koje se dešavaju slovenačkoj košarci - dodao je kapiten reprezentacije Slovenije.

(Telegraf.rs)

Video: Trej Tompkins došao da gleda utakmicu Srbije i Finske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darosava

    28. februar 2024 | 14:11

    Bravo Prepliču! Pogodak u sridu, što bi rekli alkari u Sinju. To isto dođe kada pikadori i matadori umore bika a onda dođe "dasa" toreador da mu mrtvo umornom zamije mač u vratnu moždinu kičme. Sve ovacije pobere jer on je ubio mrskog i drskog bika i uz klanjanje zasut ružama polako napušta koridu. A pikadorima i matadorima opet ostaje da iz senke ponovo urade isto znajući da su oni samo statisti koji su uradili 99% posla ali slavu nikada steći neće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA