Vreme čitanja: oko 1 min.

Henri u borbi za karijeru: Nakon suspenzije zbog dopinga od četiri godine uložio žalbu da dokaže nevinost

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
Pjer Henri Foto: Seskimphoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Krovna košarkaška organizacija (FIBA) suspendovala je američkog košarkaša Pjerija Henrija na četiri godine zbog pronalaska dopinga u telu košarkaša, ali on ne planira da se preda.

Baskonija je suspendovala igrača, a posle toga je izašao izveštaj kako se sumnja da je igrač koristio lažni uzorak kako bi izbegao kaznu, što je FIBA kasnije utvrdila.

Oglasio se putem Instagrama, gde je ostavio poruku za porodicu, prijatelje i javnost.

- Mojim prijateljima i porodici blizu i dalje. Želeo bih da pošaljem najiskrenije i najiskrenije zahvalnost za svo strpljenje, ljubav i podršku koju ste mi svi pružili tokom protekle godine. Dok je FIBA veće donelo odluku, želeo bih da svi znate da se ne slažem sa presudom i da ću nastaviti da se borim da dokažem svoju nevinost u vezi sa ovim slučajem podnošenjem žalbe. Ne mogu da počnem da vam govorim koliko sam propustio utakmicu, svoje navijače i saigrače tokom ovog vremena odsustva, ali želim da vas uverim da nisam odustao. Radujem se što ću vas sve ponovo videti. Blagosloven budi - napisao je Henri.

Henri trenutno ima 31 godinu, a suspenzija ističe 13. januara 2027. što znači da će igrač nedelju dana po isteku napuniti 34. godinu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Pierria’ Henry (@ph_2_0_)

(Telegraf.rs)

Video: Trej Tompkins došao da gleda utakmicu Srbije i Finske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA