≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odaberite 12 košarkaša Srbije za Pariz: Pešić na slatkim mukama, koga biste stavili na konačan spisak?

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve je bliži početak Olimpijskih igara, a u anketi vam nudimo mogućnost da budete "selektor" i da izaberete 12 igrača za koje mislite da zaslužuju poziv na Olimpijske igre

  • 18
Reprezentacija Srbije Foto: Nikola Tomić, USA TODAY Sports / ddp USA, Jevone Moore / Zuma Press / Profimedia, Tanjug/AP

Olimpijske igre su sve bliže i bliže. O nastupu košarkaške reprezentacije Srbije u Parizu, na svu sreću, ne moramo da brinemo, jer je samim uspehom u Manili na Svetskom prvenstvu, gde je došao do srebra, tim Svetislava Pešića obezbedio učešće na najvećoj sportskoj smotri na planeti.

I minule kvalifikacije za Eurobasket 2025. godine prošle su uspešno. Srbija je ostvarila pobede nad Finskom u Beogradu i Gruzijom u Tbilisiju. Pešić je na raspolaganju imao i sedam igrača sa Mundobasketa, što je bio veliki plus, jer je uigran tim taj koji je prava kombinacija i nju ne treba menjati.

Na prošlom Svetskom prvenstvu nije bilo Nikole Jokića, nije i dalje poznato da li ćemo ga gledati ni na Olimpijskim igrama u Parizu, ali je jasno da bi njegov doprinos timu bio nemerljiv, ukoliko bude bio spreman da igra posle dugačke NBA sezone.

Svetislav Pešić Foto: Mileta Mirčetić

Sa druge strane, na prošlom Mundobasketu smo i "dobili" nove mlade zvezde reprezentacije poput Nikole Jovića, a mnogi se nadaju da bi i Nikola Topić mogao da krene njegovim stopama i tako napravi neku vrstu kontinuiteta kada je reprezentacija u pitanju.

Na skoro, pa tačno pet meseci do početka Olimpijskih igara odlučili smo da prepustimo selektorsku palicu vama u ruke i da vas pitamo - kojih 12 košarkaša biste, na mestu selektora Svetislava Pešića, poveli u Pariz? 

Napravili smo preseke po pozicijama, na vama je da odlučite po koliko tačno biste poveli bekova, krila i centara, ali broj ne bi trebalo da premaši brojku - 12. Uz to, uvek možete u komentarima dopisati da li biste možda poveli i nekog ko se ne nalazi na spisku koji smo priredili.

Paris panorama, Francuska, Olimpijada, olimpijske igre 2024 Foto: Tanjug/AP

ANKETE - KOGA POVESTI?

Kada je reč o bekovskim pozicijama, odabrali smo Bogdana Bogdanovića, Vanju Marinkovića, Ognjena Dobrića, Marka Gudurića, Aleksu Avramovića, Ognjena Jaramaza, Vasilija Micića, Stefana Jovića, Miloša Teodosića, Nikolu Topića i Nemanju Nedovića, pa i Kevina Pantera koji poseduje srpski pasoš, a oko koga se uvek vodi velika polemika kada su pozivi u nacionalni tim Srbije u pitanju.

Na mesto krila kao kandidate smo odabrali mladog Nikolu Jovića, potom Dejana Davidovca, Nikolu Đurišića, Luku Mitrovića, Dušana Beslaća, Alekseja Pokuševskog, Nikolu Kalinića, Uroša Trifunovića, Aleksu Radanova, Vladimira Lučića, pa i Borišu Simanića, velikog junaka iz Manile, a koji bi uskoro trebalo da se vrati treninzima i takmičarskoj košarci.

Za kraj, tu su i centarske pozicije, gde smo ostavili mesto za devet kandidata, a pre svega Nikolu Jokića, potom Filipa Petruševa i Nikolu Milutinova, Dušana Ristića, Alena Smailagića, Balšu Koprivicu, Miroslava Raduljicu, Tristana Vukčevića i Bobana Marjanovića.

Olimpijske igre počinju 27. jula, a tada kreću i košarkaški turniri, koji će se održavati u Lilu na severu Francuske na stadionu "Pjer Moroua" zajedno sa Arenom "Bersi" gde će biti održana finalna faza.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić o igranju Jokića za reprezentaciju: "Ako nije spreman, neka ne igra! Ali, nadam se da hoće.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi se ne pitamo

    28. februar 2024 | 12:17

    To ce stari lisac Pesic da odabere. On zna najbolje ko mu treba.

  • Pp

    28. februar 2024 | 13:16

    Svi koji su igrali na prošlom SP, na čelu sa Simanićem. Jokića više nikad ne pozivati u reprezentaciju, ne zaslužuje da prlja srpski dres, a ni sam nema želju. Nikoga ne treba moliti.

  • poy

    28. februar 2024 | 13:56

    Teodosic umesto Jaramaza i nista vise ne mora da menja sto se mene tice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA