Vreme čitanja: oko 1 min.

Isplivao spisak igrača koji će igrati za Amere na OI: Ovakav "Drim tim" nije bio od Majkla Džordana!

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nema sumnje ko će biti glavni favorit

  • 12
Kevin Durent, Lebron Džejms, Stef Kari Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država biće bez dileme glavni favorit na Olimpijskim igrama u Parizu, a kada vidite spisak imena koji je procurio od starne poznatog NBA insajdera Šemsa Šaranje, mnogi bi u šali mogli da kažu "ne moraju ni da se pojavljuju, neka im se odmah da zlatna medalja".

Okosnicu tima činiće neke od najvećih NBA zvezda, koji su sada i veterani i koji su već prošli nekoliko ciklusa u reprezentaciji SAD i osvajali zlata sa Olimpijskih igara.

To će biti Lebron Džejms, Kevin Durent, Stef Kari, uz njih bi nosioci trebalo da budu Džoel Embid, aktuelni MVP NBA lige, Džejson Tejtum, zvezda Bostona i trenutno jedan od najboljih košarkaša u NBA uz našeg Nikolu Jokića.

Na spisku selektora Stiva Kera trebalo bi da se nađu i Devin Buker, Džru Holidej, Entoni Edvards i Tajriz Halibarton.

Navodi se i da su velike šanse da se među 12 putnika nađu i Bem Adebajo iz Majamija, kao i Entoni Dejvis iz Los Anđeles Lejkersa, jer izuzev Džoela Embida među igračima koji treba da budu okosnica nema centara, a oni su trenutno nešto najbolje što Amerika trenutno ima.

Amerikanci će sasvim sigurno biti glavni favoriti za zlato, a na Olimpijskim igrama će biti i reprezentacija Srbije, koja bi u slučaju da Nikola Jokić igra, imala ozbiljan tim koji bi mnogi gledali drugim očima.

Olimpijske igre su na programu od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf pitao Jokića da li prati Partizan i Zvezdu: Evo šta je Nikola odgovorio na NBA Ol-staru!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SUMA SUMARUM

    29. februar 2024 | 01:31

    svi ostali igraju za srebro i bronzu

  • Marko

    29. februar 2024 | 10:22

    Imena...Samo imena! Igrači su dobri što jeste jeste ali nisu bauk i ne pobedivi. Setite se Atalante šta se desilo sa baš IMENIMA I IGRAČINAMA! Mnogi to ni ne znaju jer se nisu ni rodili a ovde komentarišu. Mi smo ""SRBIJA"" takvi kakvi jesmo i dok Pešić bude vodio tim ne možemo ni očekivati neke velike rezultate. Na žalost svih to je tako. SAMO ŽELJKO """ŽOĆ""" OBRADOVIĆ kad sastavi tim i stručni štab biće pomaka i boljih rezultata. Dok bude drugačije ništa od nas.

  • Alexa

    29. februar 2024 | 09:03

    Ajde svi zajedno da lepo zamolimo čoveka da igra za nas na OI.Možda se sažali i smiluje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA