≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jokić je tripl-dabl mašina! MVP Srbin novom brutalnom partijom protiv Kingsa pokazao ko je "gazda" NBA lige

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikola je uhvatio pravi ritam...

  • 6
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su na svom parketu Sakramento Kingse 117:96, a novu MVP partiju prikazao je srpski reprezentativac Nikola Jokić. 

Aktuelni MVP NBA finala postigao je novi tripl-dabl, četvrti u nizu, ovoga puta ubacio je 14 poena, uz 14 skokova i 11 asistencija.

Nikola Jokić je posle završenog Ol stara "upalio sve motore", a ono što prikazuje na terenu u poslednjim mečevima pokazuje zašto važi za jednog od najboljih košarkaša današnjce. Od samog početka meča u prestonici Kolorada srpski centar je punio sve statističke kolone da bi, i četvrti uzastopni meč, stigao do tripl-dabl učinka pre poslednje četvrtine.

Ipak, od starta susreta nije sve delovalo tako sjajno za Denever. Sakramento je bolje ušao u meč i došao do prednosti od +7, 35:28. Do poluvremena, izabranici Majka Melouna igraju mnobo bolje, pre svega u odbrani, pa je usledilo izjednačenje, a onda i potpuni preokret za 65:55 na poluvremenu.

Meč je potpuno prelomljen po dolasku sa odmora kada Denver "razbija" gostujući tim i dolazi do velikih +28, posle kojih je bilo jasno da Kingsi nemaju šta da traže u ovom susretu. Sakramento je uspeo tek neznatno da ublaži  poraz do kraja utakmice, ali to je bilo sve.

U pobedničom timu najefikasniji je bio Džamal Marej sa 32 poena, Eron Gordon je postigao 17,  pratili su ih Koldvel-Poup sa 16 i Majkl Porter Džunior i Nikola Jokić sa po 14 poena.

U poraženom Sakramentu, najefikasniji je bio Kigan Marej sa 21, Duarte je ubacio 18, a Monk 14 poena.

Novom pobedom Denver je sada treći na Zapadu sa 40 pobeda i 19 poraza. Prva je Minesota sa skorom od 42 pobede i 17 poraza, dok drugoplasirana OKlahoma ima skor od 42 pobede i 17 poraza.

Rezultati NBA mečeva:

Indijana - Nju Orleans 123:114

Toronto - Dalas 125:136

Čikago - Klivlend 132:123

Minesota - Memfis 110:101

Denver - Sakrmento 117:96

LA Klipers - LA Lejkers - u toku

Standings provided by Sofascore

(Telegrf.rs)

Video: Jokićeva asistencija "kroz uši" Bruku Lopezu: Nikolina magija na večnoj listi se nastavlja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coach

    29. februar 2024 | 07:16

    Sveka cast za posao u NBA. Samo jos jednom ponavlja, a dosta mojih kolega trenera se slaze da ovo nebi ovako moglo u evropskoj kosarci. To kako se igra kosarka, konkretno odbrana, u Evropi ne dozvoljava ovakce i ovoliki broj ni poena ni skokova ni asistencija. Americka kosarka je cirkus kosarka bez odbrana i pozicionih napada sto odgovara Jokicu te ih ovako puni kao Zajecarsko.

  • Baks

    29. februar 2024 | 09:14

    Razlika je velika, ko prati i voli košarku, zna da je ovo što Jokić radi "KOŠARKŠKA POEZIJA", koju niko nikad u košarci nije na tako dobar način opisao! Za mene je on ponos Srbije koji je skoro pa ravan Novaku i daj bože da se u skorije vreme pojavi neko kao njih dvojica!

  • X

    29. februar 2024 | 07:26

    Dr kosarke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA