≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plajs o Miciću, Srbima i atmosferi u Beogradu: "Zbog ovoga igramo košarku, legendarno..."

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemački centar ceni srpske košarkaše

  • 0
Kris SInglton Foto: MN Press

Košarkaši Partizana dočekuju ekupi Efesa od 2030 u meču 27. kola Evrolige. 

Pred ovaj duel svoje utiske je za AloSport, izneo centar tima iz Istanbula Tibor Plajs i tom prlilkom govorio je o atmosferi u Beogradu.

- Ova atmosfera ovde je nešto poput legendarne. Svi su videli rilsove, storije, društvene mreže, mislim da su svi čuli za ovo, a i ja sam imao prilike. Video sam mnogo publike, to je ludo - oni guraju svoj tim napred. Atmosfera je neverovatna, glasna, ponekad je teško koncetrisati se, pa čak i orijentisati se. To je nešto što očekujem sutra. Ipak, zato igramo košarku, da bismo igrali u ovakvoj atmosferi - istakao je Plajs i potom govorio o nekadašnjem košarkašu Efesa Vasiliju Miciču:

- Ne stižem mnogo da ga gledam, ali gotovo svaki put pogledam hajlajtse. Naravno, pratim njegove prve korake u NBA ligi. Bilo mu je prilično teško u njegovom poslednjem timu, ali sam video da je, od kako je trejdovan, dobio više minuta. Mislim da je on neverovatan igrač sa mnogo kvaliteta, što je i pokazao u poslednjih pet godina u Evroligi. Siguran sam da će se pronaći i da može da bude dominantan i na NBA nivou.

- Imao sam prilike da radim sa mnogo njih. Svakako da je Vasa Micić tu, sa njim sam igrao pet godina i mislim da ni sa kim u karijeri nisam igrao toliko dugo kao što sam sa njim. Imao sam prilike da radim i sa mnogo trenera, tu je bio Saša Obradović na početku moje karijere, Svetislav Pešić u reprezentaciji... Imao sam puno srpskih trenera, "old skul" tip stručnjaka, teški su. Igrao sam i sa Predragom Šuputom, on je jedan od mojih omiljenih likova, naučio me je mnogo toga u Bambergu tokom tri godine. Igrao sam stvarno sa dosta njih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA