Vreme čitanja: oko 2 min.

Džejlin Smit uporedio navijače Partizana i Virtusa: "Niži su nivo u odnosu na Grobare"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najnovije pojačanje crno-belih nada se većoj ulozi u timu...

  • 5
Džejlin Smit, KK Partizan Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Košarkaš Partizana Džejlin Smit je pred meč sa Anadolu Efesom uradio intervju sa Basketnjuz portalom, gde je pričao na šta je u ovom trenutku fokusiran.

Nije razočaran što je prešao u tim koji je lošije rangiran, ali se iskreno nada minutaži.

- Nisam razočaran. Želim sve najbolje momcima koji su u Italiji. Došao sam u Partizan da bih igrao, a igram kako-tako. Samo bih voleo da se moji bivši saigrači plasiraju na Fajnal for, to im želim. Nadam se da ću ih tamo sresti i pobediti ih. To bi bilo lepo - rekao je Smit.

Uporedio je navijače prošlog i trenutnog tima, a izjava će se svideti grobarima.

- Rekao bih da su navijači Bolonje niži nivo u odnosu na Partizanove. Naročito ako znate da su glavni navijači stvarno zaljubljeni u igru. Partizanovi su svi u tome, ne samo vođe ili oni najvatreniji navijači, već svi u hali, 20.000 ljudi. Takvi su kompletnu utakmicu. Bez obzira da li igramo dobro ili loše, Grobari su uz nas 24 sata dnevno - dodaje.

Ovo mu je treća sezona u Evroligi, a pričao je kakava je sitacija u ovom trenutku na terenu.

- Iz Bolonje sam otišao kako bih igrao više. Zasad nije tako. Ne igram, takva je situacija. Samo učim, upijam savete, hoću da budem deo tima i to je najveća stvar koju mogu da naučim ove sezone. Zahvalan sam što mogu da delim svlačinicu sa sjajnim igračima od kojih su neki bili deo ekipa kao što su Fenerbahče (Džejms Naneli), Milan (Kevin Panter i Zek Ledej) ili imaju iskustvo igranja u NBA ligi, poput Pi Džej Doužera i Frenka Kaminskog. Zato sam samo učim i gledam ih koliko su dobri. Znam da postoji još jedan nivo na kom sam bio i sadašnji.

Kompetativnost svih timova u ligi je nikad veća...

- Uvek sam mislio da je Evroliga mešavina raznih igrača, ali sada imate timove iz donjeg doma tabele i one na vrhu, između kojih su male razlike. Svi se takmiče. To sam naučio u Bolonji, vidim i sad u Partizanu. Sada morate da pobedite, svi očekuju to.

Svestan je da za sigurne minute mora ozbiljno da se dokaže treneru.

- Moram da se dokažem i pronađem svoj nivo igre. Pokušavam da se nemetnem kao košarkaš koji može da pritiska rivale. Moram da pronađem način da se uklopim u tim koji vrvi od talenata u ofanzivnom delu i samo nam je potreban neko ko može sve da dovede na prave pozicije. To je ono što pokušavamo da radim na treninzima. Trener koji insistira na jednostavnim rešenjima. Kad sam stigao ovde shvatio sam da nisam baš atletski nastrojen. Ovde i ne pokušavam da šutiram trojke kao ranije, malo sam smanjio broj pokušaja. Igram jednostavnu košarku. Na najvišem nivou, kada pojednostavite igru, sve se čini daleko lakšim - zaključio je Smit.

(Telegraf.rs)

Video: "Uvek je lep osećaj da se okupimo za reprezentaciju": Dušan Ristić nakon treninga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zulender 2

    29. februar 2024 | 13:32

    Svako ko dodje u kk igokea dodik, mora da radi kao da je u Severnoj Koreji! Svi oni isto pricaju, isto ponavljaju, ni gram mozga nemaju! Ne daj boze da neko nesto drugo kaze!!!

  • Др

    29. februar 2024 | 14:12

    Где сме да кааже супротно!?

  • Pp

    29. februar 2024 | 16:48

    Nisu oni grobari, oni su Franjevci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA