≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Juniori Partizana nosili dresove kojih se Grobari plaše 52 godine: Evo misteriozne priče iza zelene opreme

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nesvakidašnja priča koja krije tajnu maslinasto-zelene opreme crno-belih

  • 1
KK Partizan U19 - KK Next Generation U19, ANGT turnir, Savo Drezgić Foto: KK Crvena zvezda Meridianbet/Đorđe Kostić

Juniorski košarkaši Partizana ove godine nastupaju na Evroliginom ANGT "Marko Ivković" turniru u posebnoj opremi, a iza nje stoji zanimljiva priča.

Naime, zelenu kombinaciju, koja se prvi put koristila 1972. godine, nešto stariji navijači zovu "baksuzna", a priča iza toga je krajnje interesantna i neobična.

Nekadašnji dugogodišnji sekretar Kluba, Toma Šatara je pričao kako je ta promena dresova davno uticala na rezultat kluba.

- U to vreme, videli smo da Lokomotiva ima fantastičnu opremu. Bile su to patike i dresovi italijanske firme Kronos. Povezao sam se sa ljudima iz Kronosa, otputovao u Trst i kupio patike i nekoliko garnitura dresova. Došli smo na ideju da malo “osvežimo” imidž, pa smo pored crne i bele garniture, uzeli i jednu mrko-zelenu. Želeli smo da se odmah pojavimo u novoj opremi i novim bojama, pa smo prvu, ispostavilo se i poslednju utakmicu u njima igrali oko Nove godine protiv Rabotničkog. Izgubili smo (76:80) u Hali sportova, pa u Klubu više nikome nije palo na pamet ni da pomene novu garnituru, a kamoli da ekipu izvede na parket u zelenim dresovima - izjavio je Šatara.

Klinci Partizana su na turniru u tim dresovima zabeležili tri pobede i jedan poraz i to protiv izuzetno dominantne Barselone, tako da se može reći da više i nisu toliko baksuzni.

Da li biste voleli da Partizan kombinaciju dresova ove boje u ostale mečeve seniorskog tima?

Glasajte

(Telegraf.rs)

Video: Odgovor Nikole Jovića na pitanje da li bi došao u Zvezdu: Pomenuo je i Partizan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GrobAr

    3. mart 2024 | 18:01

    Posto je Partizan nastao kao vojni klub moglo bi doci u obzir sivomaslinasto kao rezervna boja opreme, jeste nastao kao JNA klub ali sada smo Srpski klub a i vojska nam je Srpska...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA