≫ 

Vreme čitanja: oko 8 min.

Partizanu teška, ali jako bitna pobeda u ABA ligi: Pala je Cedevita Olimpija, ali pali su i rekordi u Areni!

S. L.

Vreme čitanja: oko 8 min.

Na kraju je viđena i ogromna drama, ali crno-beli su je preživeli

  • 44
KK Partizan Cedevita Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana su slavili protiv Cedevita Olimpije sa 110:102, u meču 21. kola ABA lige, čime su upisali i izuzetno važan trijumf protiv direktog rivala za drugo mesto u Jadranskoj ligi! Publika u Beogradu je prisustvovala izuzetno napadački raspoloženom meču.

Već smo navikli u prošlosti da ove dve ekipe priređuju spektakl gde god se pojave, a to nije izostalo ni ovoga puta u Areni, gde je bilo oko 10-ak hiljada navijača. Ko god je došao da vidi meč, imao je stvarno i šta da isprati na terenu.

Tim iz Beograda je na kraju prošao i pravu dramu, koja je došla naprasno, iako se činilo na poluvremenu da će lako rešiti sve na ovom meču.

Crno-beli su upisali trijumf kojim su ostavili Cedevita Olimpiju iza njih pošto sada imaju pobedu viša, a imaju i bolji međusobni skor, ukoliko dođe do eventualnog poklapanja, što ih stavlja na trenutno treće mesto u takmičenju.

Partizan je jako raspoloženo ušao u meč, crno-beli su s lakoćom igrali u napadu, dok je odbrana malo trpela zbog nonšalatnosti. Kažnjavala je to Cedevita Olimpija, ali slovenačka ekipa jednostavno nije mogla da sačuva ništa pozadi.

Zbog toga, ekipa Željka Obradovića je postigla čak 42 poena u prvih 10 minuta, čime su postavili i rekord ABA lige.

Nije tu stao Partizan, nastavili su u istom ritmu i jedni, ali i drugi, pa je viđena i druga četvrtina poprilično raspucana. Opet su pogađali svi, ali je sada Cedevita Olimpija bila nešto bolja u napadu, međutim, do kraja ovog dela igre, Partizan je uspeo da obori i još rekord.

Crno-beli su došli do 70 poena posle 20 minuta, što je novi rekord ABA lige i u ovoj kategoriji!

Konačno, treća deonica je bila i onako dosta ujednačenija, Cedevita Olimpija je pretila s vremena na vreme, ali Partizan je lako uspevao da pronađe rešenje. Kada god bi slovenačka ekipa pokušala da se približi, kada bi se približila, onda bi crno-beli odgovorili.

U nekoliko navrata je Cedevita Olimpija prišla i na pet poena zaostatka, ali bi Partizan i tada uspeo da se vrati na dvocifrenu prednost.

Poslednja deonica je počela sa 10 poena prednosti u korist Partizana, ali je u jednom momentu Cedevita uspela da se vrati serijom od 8:0, da bi onda meč prelomili sjajni Kevin Panter i Danilo Anđušić.

Najefikasniji na meču bio je Danilo Anđšić sa 23 poena, 15 je dodao Aleksa Avramović, 13 Kevin Panter, a Bruno Kaboklo je stao na 11. Kod Cedevita Olimpije se istakao Zoran Dragić sa 22 poena, Stjuart je dodao 15, Šaškov 13, a Omić 12.

Partizan - Cedevita Olimpija 110:102 (42:22, 28:33, 17:20, -:-)

Partizan: Smit, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo

Cedevita Olimpija: Stjuart, Radović, Radičević, Kobs, Glas, Blažič, Todorović, Džons, Klobučar, Omić, Dragić, Šaškov

TOK UTAKMICE:

IV Četvrtina

00:00 (108:102)- Pogađa Jaka Blažić i donosi dramu u meču! Promašio je Panter, ali onda maši i Blažić. Sjajna kombinacija Partizana i na samo sekund dolaze do važnih poena. Trojka Stjuarta sada! Kakav kraj meča, pobeda ide u ruke Partizana!

03:36 (98:90) - Panter probija sada, veoma lepo prolazi odbranu i postiže nove poene. Gubi loptu Omić u napadu. Omić je pogodio uz faul, ali je promašio dodatno bacanje, dko je Anđušić na drugoj strani opet došao do novih poena.

05:17 (94:88) - Omić je isforsirao, proašio je težak šut, a odmah sledi kazna i to preko Kevina Pantera koji pogađa sa poludstance. Pogađa Zoran Dragić za tri poena. Evo i opet pogotka Danila Anđušića, koji divno pogađa sa poludistance.

06:58 (90:85) - Nesporazum i opet gubi loptu Partizan. Imaće Alen Omić dva penala. Promašio je Džejlen Smit šuta za tri poena, htela je Cedevita Olimpija to da kazni, potrčali su u napad, ali Doužer pravi faul na Omiću, dok u nastavku napada Radičević postiže trojku. Promašio je Doužer poludistancu, a Koprivica pravi faul.

08:13 (90:80) - Pravi grešku u koracima Aleksandar Šaškov na otvaranju poslednje deonice. Promašio je Koprivica zicer ispod koša, Šaškov je odmah pokušao za tri, ali je promašio i on. Kažnjava to Danilo Anđušić trojkom na drugoj strani. Njegov 18. poen. Pogađa na drugoj strani i Jaka Blažić za tri poena.

III Četvrtina

00:00 (87:77) - Baca loptu u aut Anđušić. Promašio je Blažić, Šaškov je uhvatio loptu, dobio je loptu Kobs, koji je probio, ali je takođe promašio. Trifunović je šutirao za tri, promašio je za tri, lopta je došla do Ponitke koji pogađa uz faul, ali maši slobodno bacanje. Kraj treće deonice.

02:21 (83:77) - Video je Trifunović put ka košu i poentirao je na obruču. Promašio je Omić, ali odmahje zatim promašio i Ledej njegov šut jednom rukom. Želeo je Glas za tri, ali je promašio i on za tri poena. Ledej je ostao sam, promašio je za tri, Koprivica je uhvatio skok, ali je onda napravio faul u napadu.

04:10 (81:75) - Promašio je Smit sa poludistance, a na drugoj strani svoj napad je protraćila i Cedevita Olimpija, pošto je Dragić bacio loš pas. Pogađa trojku u Aleksandar Šaškov sada, Cedevita Olimpija je uspela da smanji prednost crno-belih. Opet Šaškov, pogađa svoju treću trojku.

KK Partizan Cedevita Foto: Mileta Mirčetić

06:40 (77:67) - Loš napad Cedevita Olimpije, kažnjava to Ledej i ide na liniju penala. Oba puta je pogodio Zek. Lepo je odigrala Cedeivta Olimpija napad, Dragić je ostao sam i šutirao je za tri, ali je promašio, nakon čega je napravio i faul. Sada su usledili nešto slabiji minuti bez koševa.

08:46 (75:62) - Odmah poentira i Zek Ledej na otvaranju drugog poluvremena. Ali odmah na drugoj strani uzvraća Dragić trojkom, ali je vraća i Aleksa Avramović. Poprilično raspucane obe ekipe u Beogradskoj areni. U istom ritmu nastavlja i Alen Omić svojim novim poenima.

II Četvrtina

00:00 (70:55) - Opet pod prekršajem pogađa Zoran Dragić, ali odmah na drugoj strani pogađa i Ponitka uz faul. Džastin Kobs je sada povezao nekoliko poena, a odmah na drugoj strani Bruno Kaboklo ide na liniju penala nakon novog faula Džonsa. Pogađa oba puta. Blažić je protraćio napad, a Ponitka ostaje na zemlji nakon faula Radovića. Pogađa i Ponitka. Kobs pravi grešku u koracima. Zek Ledej je pogodio dva bacanja i oborio rekord ABA lige po broju poena za prvo poluvreme!

03:42 (57:44) - Kakav potez Kabokla! Kevin Panter je nabacio na obruč, a Brazilac je doslovno prikucao preko Omića. Pogađa trojku i Stjuart. Novi poeni za Kaminskog. Kobs je opet krenuo ka košu, ali je dobio blokadu od Bruna Kabokla.

05:17 (53:37) - Evo trojke za Partizan! Uroš Trifunović je pogodio, a onda je ukrao loptu, da bi zakucao iz kontre, odlična sekvenca reprezentativca Srbije! Kobs je promašio polaganje, Trifunović je opet hteo za tri poena, ali je promašio. Džastin Kobs je opet šutirao za tri, promašio je, ali je došla lopta do Zorana Dragića i on je poentirao za tri.

06:55 (48:32) - Cedevita Olimpija sada uspeva malo da konsoliduje svoje redove, ali zahvaljujući greškama Partizana. Seče to odmah tajmautom Željko Obradović, kako se ne bi topila prednost. Dva bacanja je imao Šaškov i pogodio je oba.

KK Partizan Cedevita Foto: Mileta Mirčetić

08:08 (46:28) - Nastavio je Partizan u istom ritmu, upsiali su brze poene, ali su i iz Cedevita Olimpije odgovorili. Potom je crno-bela ekipa promašila šut, da bi Anđušić pogodio otpadak i dao je nove poene.

I Četvrtina

00:00 (42:24)  - Nastavlja se rapsodija Partizana, koji ređa poene kao na traci! Jaka Blažić je potom promašio oba bacanja, dosta loša je Cedevita u napadu, a to koristi Partizan, gde Anđuić pogađa za najveću prednost. Šaškov sada pogađa trojku iz kornera. Ide trojka Anđušića! Kakva četvrtina.

03:12 (24:17) - Napravila je seriju i Cedevita Olimpija od 6:0, ali nju prekida Aleksa Avramović svojim prvim poenima. Odmah Stjuart potom probija i zakucava na drugoj strani, njegov osmi poen. Aleksa je ušao i odmah pravi razliku, pogađa trojku! Promašio je onda Stjuart trojku, ali i Panter. Obe ekipe su na 3/5 za tri poena.

04:36 (19:15) - Pogodio je trojku Pi-Džej Doužer za Partizan, onda je Jaka Blažić želeo da uzvrati, ali je promašio, što kažnjava Kevin Panter novom trojkom, raspucao se Partizan! Radičević je na drugoj strani iskreirao za Šona Džonsa, koji pogađa sa poludistance.

06:53 (13:9) - Opet Stjuart trojka, ali opet i Panter poludistanca! Sada i nešto slabiji napad Cedevita Olimpije, što kažnjava Partizan i dolazi do novih poena, ali i najveće prednosti u dosadašnjem toku meča.

08:27 (6:6) - Zakucavanje Frenka Kaminskog na početku meča, otvara Partizan odlično ovaj meč. Odmah na drugoj strani uzvraća Jaka Blažić trojkom. Pi Džej Doužer je došao do prvih poena, ali sa linije penala, pošto je fauliran dok je išao ka košu. Nova trojka za Cedevitu, sada je Stjuart precizan, ali Panter odmah uzvraća sa poludistance.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Partizana u okviru 21. kola ABA lige na svom terenu igraju protiv Cedevita Olimpije, jednog neugodnog rivala koji im ne leži baš u poslednje vreme, ali, sada crno-beli na svojoj strani imaju i domaći teren što može biti od izuzetne važnosti.

Crno-beli u prošlosti i nemaju baš previše sreće protiv ovog rivala, a i ove sezone su već poraženi u Ljubljani, te ovo može biti i odlična prilika da im se revanširaju.

U ovom momentu bi eventualna pobeda Partizana i dosta značila, jer bi time iza sebe ostavili ekipu Cedevita Olimpije i mogli bi da nastave svoju borbu sa ekipom Budućnosti za drugo mesto, te da se nadaju i eventualnom obilasku Zvezde do kraja sezone, što je malo verovatno.

Trenutno i Partizan i Cedevita Olimpija imaju skor od 14 pobeda i šest poraza, ali Ljubljančani imaju bolji skor, jer su slavili u prvom delu sezone.

Zbog toga Partizan mora da slavi i sa više od četiri koša razlike, kako bi imali bolji međusobni skor u slučaju eventualnog poklapanja u kasnijem delu sezone.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović: Bez Avramovića u Istanbulu, moramo da odigramo dobru odbranu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    3. mart 2024 | 20:06

    U najmanju ruku skandal od sudjenja u korist propale institucije u poslednjih tri minuta treće četvrtine

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏆🏆🏆🏅🏅🏅🏀🏀🏀

    3. mart 2024 | 18:15

    Која им петорка? Јел Дозер, Пантер, Ледеј, Понитка, Камински? Све Шумадија, све за добробит Српске кошарке

  • ajla

    3. mart 2024 | 19:35

    Sta kazete Enverovi unuci..sta vas ceka..pocnite kmaceti vec daas..vac vas cujemo..kmee kmeee sudije tole danikovic bodiroga kmeee kmeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA