Vreme čitanja: oko 1 min.

Spartak "juri" Vošu za titulu u KLS: Subotičani rutinirali Novi Pazar za 18. pobedu u sezoni

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vojvodina je juče bila bolja od Džokera i zadržala se na vrhu tabele

  • 1
KK Spartak Subotica - KK Borac Banjaluka Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Ista meta, isto odstojanje. Košarkaši Spartaka nastavili su trku sa Vojvodinom za prvo mesto u Košarkaškoj ligi Srbije, pošto su ove večeri u Subotici bili bolji od Novog Pazara rutinski, bez drame - 88:72.

Gosti iz Novog Pazara su se u utakmici držali samo tokom prvih 15 minuta, posle čega je Spartak ipak preuzeo konce u svoje ruke i meč rešio tokom treće četvrtine, kada je otišao na velikih +25.

Do kraja su potpuno očekivano Subotičani malo spustili gas, ali su i pored toga trijumfovali sasvim lako. Najveća razlika koju su imali iznosila je čak 30 poena. Interesantno je da su gosti susret završili serijom 13:0.

Spartak se tako ponovo približio na korak iza Vojvodine, koja je juče dobila Džoker (96:92), tako da će borba za titulu biti i više nego interesantna.

I jedan i drugi tim u narednom kolu imaju vrlo teška gostovanja, pošto Vojvodina ide na noge Slobodi u Užice, koja je u seriji od pet vezanih pobeda, dok Spartak gostuje Džokeru u Somboru.

Večeras je za Spartak dominirao kapiten Filip Barna sa 22 poena, pratio ga je Aleksandar Lazić sa 13 poen, koliko je imao i Luka Cerovina, s tim da je Lazić sakupio i 12 skokova. Dvocifreni su bili još Pavle Stepanović sa 11 poena i Marko Tejić sa 10.

U Novom Pazaru, Grin je prednjačio sa 22 poena, dok je Gutalj imao 17 uz 11 skokova i dabl-dabl. Gostima tako ostaje grčevita borba za opstanak među najboljima.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 23. KOLO

Subota

Vojvodina - Džoker 96:92

Zdravlje Leskovac - Radnički Kragujevac 78:82

OKK Beograd - Čačak 94 Kvantoks 88:101

Dinamik - Sloga Kraljevo 96:76

Vršac - Tamiš Pančevo 99:76

Metalac Valjevo - Zlatibor Čajetina 83:90

Nedelja

Spartak Subotica - Novi Pazar 88:72

Ponedeljak

Mladost Zemun - Sloboda Užice (17.00)

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: "Uvek je lep osećaj da se okupimo za reprezentaciju": Dušan Ristić nakon treninga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kirckland

    4. mart 2024 | 02:58

    Lep dres Spartaka. Svidja mi se, vreme je da Spartak krene ozbiljno jer Subotica je za nase regionalne prilike veliki grad koji zasluzuje ABA-ligasa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA