≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Užička Sloboda vezala devetu pobedu u deset mečeva! U Zemunu "preslišana" Mladost sa čak 29 razlike

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

I sve to pred veliki derbi sa Vojvodinom u "Velikom parku" za pet dana

  • 0
Aleksa Ćubić, KK Sloboda Užice Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Košarkaši užičke Slobode ostvarili su svoju šestu uzastopnu pobedu, a ukupno devetu u poslednjih deset mečeva u Košarkaškoj ligi Srbije, pošto su danas na gostovanju Mladosti u Zemunu prikazali pravu dominaciju i slavili sa čak 29 poena razlike - 68:97.

Od samog meča se videlo da je ekipa Vladimira Lučića i više nego raspoložena. Krenula je serijom 7:0 koju su domaćini brzo anulirali, ali to nije demoralisalo goste iz Užica.

Usledila je nova serija Slobode, koja je polovinom druge četvrtine prvi put povela i dvocifrenom razlikom po notama raspoloženih Alekse Ćubića i Džejlena Finča. Mladost se ponovo vratila na dva poseda minusa, ali je to bilo sve od ovog tima za večeras.

Do kraja uvodnih 20 minuta su Užičani opet stekli +8, da bi u trećoj četvrtini otišli u još mirniju luku. Novom velikom serijom stigli su do tačno 20 poena razlike.

Ni tu nije bio kraj, pošto je Sloboda u završnoj četvrtini vodila i sa maksimalnih +35 (58:93), ali su domaćini uspeli barem koliko-toliko da ublaže debakl.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by AdmiralBet Košarkaška Iiga Srbije (@klsoficijalnastrana)

Fantastičan je večeras u redovima Slobode bio baš momak iz Užica, Aleksa Ćubić sa 21 postignutim poenom uz sedam skokova, dok je Džejlen Finč meč završio sa jednim manje uz po pet uhvaćenih i podeljenih lopti saigračima.

Naš mladi reprezentativac, Luka Aksentijević imao je dabl-dabl, pošto je završio sa 11 poena i 10 skokova.

U timu Mladosti samo su Luka Gašić sa 18 poena i Lazar Vasić sa 15 bili raspoloženi za igru, dok su ostali bili jednocifreni. Treba istaći da za Zemunce danas nije nastupio Vuk Vulikić, koji je jedan od glavnih šrafova tima.

Uz novu pobedu, Sloboda se osamila na petom mestu na tabeli sa skorom 14-9 i sada zauzima poziciju koja vodi u Superligu, a sve pred veliki derbi koji se u subotu od 19.30 časova igra u hali "Veliki park" protiv lidera KLS, ekipe Vojvodine.

Sa druge strane, Mladost je na 12. mestu sa skorom 7-16, ali i samo jednom pobedom više od Novog Pazara koji je u zoni ispadanja. Zemunci gostuju Radničkom u Kragujevcu u narednom kolu.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 23. KOLO

Subota

Vojvodina - Džoker 96:92

Zdravlje Leskovac - Radnički Kragujevac 78:82

OKK Beograd - Čačak 94 Kvantoks 88:101

Dinamik - Sloga Kraljevo 96:76

Vršac - Tamiš Pančevo 99:76

Metalac Valjevo - Zlatibor Čajetina 83:90

Nedelja

Spartak Subotica - Novi Pazar 88:72

Ponedeljak

Mladost Zemun - Sloboda Užice 68:97

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: "Uvek je lep osećaj da se okupimo za reprezentaciju": Dušan Ristić nakon treninga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA