≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dončić najbolji na Zapadu, NBA "zaboravila" Jokića

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slovenac je igrao najbolje u februaru

  • 0
Nikola Jokić i Luka Dončić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkaš Dalas Maveriksa Luka Dončić najbolji je igrač Zapadne konferencije dok je za najboljeg na IStoku u februaru odabran superstar Boston Seltiksa Džejson Tejtum.

Dalas je u proteklom mesecu ostvario osam pobeda i tri poraza, a Dončić je briljirao i ostvario tri trip-dabl učinka

U proseku, Dončićev je imao 33.4 poena, 9.6 skokova i 10.3 asistencije po meču, dok je Boston je imao skor od devet pobeda i jedan poraz, a Tejtum je upisao 27.2 poena, 8.9 skokova i 6.7 asistencija po meču.

Srpski centar Nikola Jokić, poređenja radi, imao je pet tripl-dabl učinaka u februaru igrajući za Denver koji se nalazi u Zapadnoj konferenciji NBA lige, ali je nagrada za njega izostala.

Po mečevima, srpski centar je trostruki dvocifreni učinak imao protiv Portlanda - 27 poena, 22 skoka, 12 asistencija, Vašingtona - 21 poen, 19 skokova, 15 asistencija, opet protiv Portlanda - 29 poena, 15 skokova, 14 asistencija, Golden Stejt voriorsa - 32 poena, 16 skokova, 16 asistencija i Sakramento kingsa 14 poena, 14 skokova, 11 asistencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA