≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jokić školovao Nurkića, ali...: Denver se vratio iz ponora, pa posle drame i produžetka položio oružje Sansima

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kakav meč Jokića i Nagetsa i kakav meč Kevina Durenta...

  • 1
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su na svom parketu od Finiks Sansa posle produžetka 117:107, a novi odličan meč odigrao je srpski košarkaš Nikola Jokić.

Denver je počeo dobro, ali je naglo stao i delovao je neprepoznatljivo. Sansi su koristili svaku grešku i promašeni šut da bi došlido ubedljive prednosti na poluvremenu. Delovalo je da je meč za Nagetse potpuno izgubljen već na polovini susreta, a onda je usledio maestralni povratak i totalni preokret. Ipak, smireni Sansi uspeli su da odbiju sve nalete domaćih, uvedu meč u produžetak i onda odigraju sigurno i upišu pobedu.

Jokić je odigrao novi odličan meč. Na kraju, susret je završio sa dabl-dablom od 25 poena, 16 skokova i pet asistencija! Ipak, sve to nije bilo dovoljno da Denver upiše novu pobedu.

Kada je o samom susretu reč, deonice, viđen je ipotez večeri kada je Jokić izveo svoj čuveni "Sombor šafl" i pogodio trojku sa jedne noge na isteku deonice.

Ipak, u nastavku je usledio ogroman pad u igri što su gosti iskoristili i ovaj period dobili sa velikih 37:18.

Od tog momenat, delovaloje da je smao jedan protivnik na parketu. Izabranici Majka Melouna nastojali su da kako tako uhvate rezultatski priključak.

Nikola Jokić, koji od Ol stara beleži maestralne partije, delovao je nešto umornije nego inače, ali je nastojao da izvuče maksimum iz sebe i donese timu preokret.

Posle vođstva Sansa, usledila je mnogo bolja igra Denvera koji je mao po malo topio prednost. Da bi stvari mogle da se okrenu najavljeno je na startu poslednje deonice kada Denver smanjuje rezultat i prilazi na svega -6, 96:90.

Do kraja meča, Nagetsi su igrali kao u transu, a onda je usledio preokret i vođstvo. Ipak, Sansi uspevaju da dođu do izjednačenja pa se ušlo u produžetak i dodatnih pet minuta.

Na startu produžetka, ponovo su gosti nametnuli svoj ritam. Neverovatni durent pogađa trojku, a priključio mu se i Bil, pa je na dva minuta do kraja bilo 110:104. Denver je "trošio" napad za napadom, dok je Bredli Bil postigao novi koš za 112:104, posle kojeg trener Denvera Majk Meloun traži tajm aut.

Rezultati NBA mečeva:

Šarlot - Orlando 89:101

Bruklin- Filadelfija 112:107

Klivlend - Boston 105:104

Majami - Detroit 118:110

Njujork Niks - Atlanta 100:116

Toronto - Nju Orleans 98:139

Hjuston - San Antonio 114:101

Dalas - Indijana 120:137

Denver - Finiks - u toku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    6. mart 2024 | 06:46

    Pravi naslov za utakmicu jeste-Durent postavio Denver gde mu je mesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA