≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pera Božić briljira na klupi Londona: Britanci stotkom ispratili vicešampiona i prošli u četvrtfinale Evrokupa

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brutalna partija u osmini finala

  • 1
Petar Božić Foto: Federico Pestellini / imago sportfotodienst / Profimedia

Košarkaši London Lajonsa nastavili su svoj put ka završnici Evrokupa pošto su osmini finala vrlo ubedljivo pobedili Turk Telekom 100:77 i tako prošli među osam najboljih ekipa.

Ekipa koja je u ligaškom delu sezone zauzela treće mesto u A grupi nije imala milosti protiv aktuelnog vicešampiona takmičenja, pa je već posle prve deonice na semaforu stajala skoro dvocifrena razlika (32:23).

Do poluvremena je razlika narasla dodatno. briljirali su uglavnom Amerikanci iz redova britanskog sastava i već tada je moglo da se nasluti da će gosti kući praznih ruku.

Envaba je meč završio sa 19 poena, 18 i 8 skokova je imao Olaseni, dok je Morgan ubacio 16 u pobedničkom timu. Sa druge stran Valas je imao čak 25, dok je Palmer ubacio 16.

Izabranici Petra Božića ove sezone igraju sjajnu napadačku košarku i pored takmičenja u Evropi u domaćem prvenstvu su prvi sa skorom 28-3.

London će u četvrtfinalu igrati protiv Kluža, a poznato je da će se u njihovom delu žreba sastati i Prometej (koji je sa 95:67 savladao Aris) i Burg.

(Telegraf.rs)

Video: "Sve izgleda drugačije kada se igrač baci za loptom, Jaramaz i Naneli su bolje": Željko posle pobede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA