≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Najgore" evropsko takmičenje maltene dobilo polufinaliste: Simanićev klub se propisno obrukao

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poraz od 34 poena na domaćem parketu

  • 0
KK Najners Kemnic Foto: Oliver Mueller / imago sportfotodienst / Profimedia

Drugo po snazi FIBA takmičenje i najslabiji od svih evropskih košarkaških turnira FIBA Evropa kup ušao je u samu završnicu i u prvim mečevima četvrtfinala mnogo toga je već rešeno.

Duel koji je obeležio veče odigran je u Saragosi gde je domaćin neprijatno iznenadio svoje navijače izgubivši od Najners Kemnica sa čak 98:64!

Klub sa kojim i dalje ugovor ima Boriša Simanić, koji je letos na Svetskom prvenstvu u duelu sa Južnim Sudanom doživeo tešku povredu od koje se još uvek oporavlja, zaista je odigrao najgori meč sezone i drugoplasiranom sastavu BBL-a dozvolio da ih ponizi.

Kaza Kadžami-Kin je bio najefikasniji od šest dvocifrenih igrača u timu sa 16 poena, 15 je dodao Tajlor Ongvae, dok je 12 i 10 skokova imao Džef Geret. Dejan Kravić je u poraženom sastavu ubacio 8 uz 4 skoka.

U preostala tri meča Legija je porazila Bilbao 83:64, Vareze u gostima Nimburk 80:65, dok je Porto bio bolji od Bahčešehira sa 90:80. Revanši su na programu za sedam dana.

Tokom večeri su odigrani i mečevi u drugoj fazi FIBA Lige šampiona, a trijumfe su ostvarili Peristeri, Šole, Ludvigzburg i Tenerife protiv Karšijake (76:73), Tofaša (77:74), Dižona (71:59) i Hapoela iz Jerusalima (95:92).

(Telegraf.rs)

Video: Trej Tompkins došao da gleda utakmicu Srbije i Finske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA