Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivši Dončićev saigrač o Luki: "Malo je iscrpljujuće gledati ista sr...a iznova"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ipak ceni talenat prve zvezde Slovenije

  • 1
dalas finiks Foto: Tanjug/Ap

Slovenački košarkaš Luka Dončić se našao u fokusu kada je njegov bivši saigrač Čendler Parsons komentarisao kakav je kao igrač u emisiji kod Šemsa Čaranije, poznatog košarkaškog novinara u NBA ligi.

Poslao je jednu kritiku na račun Luke, na jedan specifičan način.

- Dončić je neviđeni talenat. On je bukvalno bekovska verzija Nikole Jokića i može da uradi sve, neverovatan je košarkaš. Međutim, kao saigrač malo je iscrpljujuće gledati ista sra**a iznova i iznova - počeo je Parsons.

Potom je objasnio šta je mislio govoreći o tome na taj način.

- Kada ne pobedi, te stvari se još više upadljivije. Okej, a zašto onda ne bi probao nešto drugo, odnosno zašto neko drugi ne bi dobio loptu. Jasno vam je na šta mislim. Definitivno je frustrirajuće. Ove godine Luka ima pomoć. Ovo je najbolji tim koji mu je napravljen. Ima rotaciju sa osam, devet, deset igrača. Ako već ima tim oko sebe, zašto ga ne koristi? U redu, šutiraj najviše od svih, igraj najviše, imaj više asistencija i tripl-dablova od ostalih, ili radi ono što Jokić radi, nađi način da uključiš sve oko sebe, učiniš ih srećnim i tako pobeđuješ. To je najvažnije - dodaje Parsons.

Na kraju je objasnio da će Luka uvek imati tako dominantnu statistiku.

- Ljudi će suditi o njemu. Imaće jaku statistiku bez obzira na to ko mu je saigrač, bez obzira u kakvom je momentu on. Beležiće prosečno 30 poena, 10 asistencija i šest-sedam skokova, štagod. Imaće on svoju statistiku. E sad, sledeći korak napraviće onda kada bude imao tu statistiku i nauči da pobeđuje u kontinuitetu - zaključio je Parsons.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf pitao Jokića da li prati Partizan i Zvezdu: Evo šta je Nikola odgovorio na NBA Ol-staru!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA