Vreme čitanja: oko 2 min.

Adetokumbo voli Evroligu i otkrio za koga navija: Obožava da gleda crveno-bele i još jedan tim...

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nada se Olimpijskim igrama i novim iskustvima...

  • 0
NBA Ol Star 2024, Janis Adetokumpo Foto: Filip Plavčić

Košarkaš reprezentacije Grčke i Milvoki Baksa, Janis Adetokumbo je u najnovijem intervjuu za američke medije otkrio koliko voli da gleda Evroligu.

Za je Janisa Evroliga prvi izbor, čak i pre NBA lige, a objasnio je za koga navija.

- Gledam i Panatinaikos i Olimpijakos, neću te lagati. Ne gledam sve utakmice, gledam završnice. Mislim da je Panatinaikos treći, a Olimpijakos četvrti. Za oba tima želim sve najbolje. Nadam se da će se Kostas vratiti zdrav i jak, sposoban da doprinese svom timu najbolje što može, pomažući im da pobede u što većem broju utakmica. Kao što sam rekao, želim obema ekipama sve najbolje. Gledam, ali ne gledam utakmice. Gledam samo najzanimljivije. Mnogo mi se sviđa Evroliga, ne gledam NBA - počeo je Grk.

Ima veliku želju da zaigra na OI...

- Voleo bih da igram na Olimpijadi. Daleko je, za četiri ili pet meseci. U mislima trenutno... ne razmišljam o Olimpijskim igrama. Naravno, gledam momke kako igraju, i video sam poslednju pobedu koju su imali. Bili su sjajni tamo dole protiv Holandije. Preokrenuli su utakmicu, igrali odbranu u poslednjih nekoliko minuta, pomerali loptu, dobijali slobodne udarce, igrali jako dobro - dodaje Janis.

Komentarisao je kako izgleda tim pod trenerskom palicom Vasilisa Spanulisa.

- Voleo bih da budem deo ovog tima koji ima energiju, igra sa puno samopouzdanja, ali to svakako dolazi od trenera Vasilisa Spanulisa. Igrao je košarku 18-20 godina. On poznaje košarkašku igru i omogućava vam da pokažete svoj talenat. On vam takođe dozvoljava da igrate slobodno, i mislim da sve dok igrate na pobedu i dok igrate da pomognete timu, on vam dozvoljava da radite ono što morate da pokažete svoj talenat tamo - ističe Janis.

Nada se iskustvu u Olimpijskom selu ukoliko se njegova reprezentacija plasira na turnir u Parizu.

- Kada dođe taj trenutak, voleo bih da budemo dobro na predolimpijskim igrama i nadamo se da ćemo se kvalifikovati za Olimpijske igre. Mislim da smo 2016. godine, pre osam godina, imali priliku da idemo protiv Hrvatske i izgubili smo, ali to je bilo najbliže što sam ikada bio Olimpijskim igrama. San sportiste je da bude u Olimpijskom selu, da može da nosi grčku zastavu na grudima, da bude tamo sa svojim saigračima i pokuša da da najbolje za svoj tim. Nadam se da će me Bog blagosloviti, i ja to mogu - zaključio je Janis Adetokumbo.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte potez koji je rešio meč na 20 sekundi do kraja: Zbog ovoga je Jokić najbolji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA