≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Real jedva preživeo Tenerife: Nesuđeno Zvezdino pojačanje umalo srušilo Madriđane

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Real je uspeo da zadrži sigurnu pol poziciju

  • 0
KK Real Madrid Foto: Juan Carlos GarcĂ­A Mate / Zuma Press / Profimedia

Umalo smo mogli prisustvovati šoku u 24. kolu ACB lige kada je ekipaTenerifa u završnici ostala kratka za dva poena protiv Real Madrida, pa je kraljevski klub na kraju slavio rezultatom 80:78.

Ni u jednom trenutku Real nije imao kompletnu kontrolu nad mečom, čak je ekipa Tenerifa na ovom gostujućem terenu uspela da vodi u nekoliko navrata.

Treća četvrtina, druga polovina, bio je momenat kada je Real preuzeo prednost, ali se ekipa Tenerifa vratila početkom posledje deonice. Međutim usledila je nova serija Reala, koja je ponovo poništena samo minut i po pred kraj meč.

Na kraju je Real sa linije penala došao do prednosti, a onda i pobede, uprkos sjajnom izdanju gostujućeg tima.

Najbolji pojedinac u ekipi domaćina bio je Džanan Musa sa 10 poena, sedam skokova i pet asistencija. Edi Tavares je imao dabl-dabl sa po 10 poena i skokova, a po deset poena imali su još i Fabijen Kozer, Mario Hezonja i Vinsent Poirije.

Nesuđeno Zvezdino pojačanje, igrač koji se toliko dovodio u vezu sa crveno-belima, Kajl Gaj bio je najraspoloženiji u gostujućem timu, pa je postigao 14 poena za 20 minuta. Fran Guera je postigao 10 poena i 12 skokova, a dvocifreni su bili Bruno Fitipaldo i Marselinjo Uertas sa po 12 poena.

Real je trenutno na prvom mestu na tabeli ACB lige sa 21 pobedom i tri poraza, samo pobeda više od Unikahe, dok je Tenerife sedmi sa 14 pobeda i deset poraza.

Ostali rezultati

Obradoiro - Valensija 75:97

Granada - Bilbao 17 časova

Panesija - Andora 17 časova

Baskonija - Barselona 18:30 časova

(Telegraf.rs)

Video: Grobari zauzeli tribinu u Forumu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA