≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bogdanova rapsodija i čak 25 poena, ali fali Trej Jang: Atlanta nemoćna protiv raspucanih Pelikansa

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odigrao je kapiten Srbije sjajan meč, ali to nije bilo dovoljno za trijumf

  • 0
Bogdan Bogdanović Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Namestio je ruku večeras Bogdan Bogdanović, ali nije mogao sam. Kapiten reprezentacije Srbije bio je najefikasniji košarkaš Atlanta Hoksa na meču protiv Nju Orleans Pelikansa, međutim gosti su iskoristili odsustvo Treja Janga i lako slavili u Džordžiji - 103:116.

Već smo pisali da se Bogdan upisao u istoriju franšize svojom prvom trojkom danas, tako što je postao igrač sa osmim najboljim učinkom po broju pogođenih šuteva za tri poena u jednoj sezoni Hoksa, a do kraja je Bogdanović dodatno izdominirao.

Meč je završio sa 25 poena za 36 minuta na terenu, a šutirao je 7/15 za tri poena, kao i 2/4 za dva, dok na liniju penala uopšte nije ni išao.

Pored toga Bogdanović je upisao i sjajnih sedam asistencija uz jedan skok.

Međutim, osetilo se odsustvo Treja Janga, koji je zadobio povredu, pa je samo Dedžonte Marej sa 23 poena uspeo solidno da isprati Bogdana u timu Atlante.

Sa druge strane, ovo je bilo veče Treja Marfija koji je postigao 28 poena uz šest trojki, ali i standarno dobrog Zajona Vilijamsona koji je ubacio samo poen manje uz šest skokova i sedam asistencija.

Kontrola meča je od početka do kraja bila u rukama Pelikansa i zaista se ni u jednom momentu nije osetila drama. Pelikansi su u drugom poluvremenu gotovo konstantno imali dvocifrenu prednost.

Posle ovog meča, Atlanta je na 29-35 na Zapadu na 10. mestu, dok je Nju Orleans na petom mestu Zapada sa 39-25.

(Telegraf.rs)

Video: Nova istorijska partija Jokića: Nerealna asistencija kroz dvojicu igrača za brutalno zakucavanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA