≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jović opet dvocifren: Faulovi ga "zakočili" da bude i bolji, Majami poražen od drugog najgoreg tima Istoka

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Imao je zapaženu ulogu večeras mladi srpski reprezentativac

  • 0
Nikola Jović Foto: Tim Heitman / Getty images / Profimedia

Još jednom je Erik Spolstra ukazao poverenje našem mladom Nikoli Joviću u dresu Majamija i opet se nije pokajao. Srpski košarkaš bio je dvocifren, ali Hit nije imao sreće da slavi protiv Vašington Vizardsa u dramatičnoj završnici - 108:110.

Jović je na terenu večeras proveo oko 23 minuta, a to je moglo da bude i daleko više i bolje, jer je rano upao u probleme sa ličnim greškama, pošto je već na devet minuta do kraja druge četvrtine zaradio treći faul.

I pored toga je Nikola ostavio vrlo zapažen učinak na terenu i postigao 10 poena uz šest skokova i četiri asistencije. Punio je sve rubrike i šutrao je 2/2 za dva, 1/4 za tri i 3/3 sa linije za slobodna bacanja.

Gledali smo krajnje interesantnu završnicu meča. Majami je u poslednji kvartal ušao sa prednošću, a onda kao da se ugasio, te je Vašington stigao do +10 (100:110).

Pravo niotkuda, stigao je veliki povratak Majamija, koji je do kraja utakmice napravio seriju 8:0, ali ipak nije mogao da dođe barem do produžetka.

U redovima Vašingtona bolji od ostalih bio je Kajl Kuzma sa čak 32 poena uz devet skokova i četiri asistencije, a Kori Kispert ga je pratio sa 22 poena. Ne sme se izostaviti ni sjajni Deni Avdija koji je imao 16 poena i 10 skokova za dabl-dabl.

U timu Hita, lider je očekivano bio Džimi Batler sa 23 poena, dok je Bem Adebajo imao moćan dabl-dabl od 16 poena i isto toliko skokova. I Teri Rouzir i Dankan Robinson su takođe ubaacili po 16 poena.

Bio je ovo neprijatan poraz za Majami koji se bori za direktno mesto u plej-ofu Istoka i sada je na osmom mestu sa 35-29, dok je Vašingtonu ovo tek 11. pobeda i sada je na 14. mestu ispred Detroita.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Jović za Telegraf o Olimpijskim igrama, da li je pričao s Jokićem za Pariz, Džimiju Batleru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA