Vreme čitanja: oko 1 min.

Dončiću falila tri poena da nastavi nestvaran niz, ali se izjednačio sa Džordanom

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slovenac ponovo držao čas košarke

  • 0
Luka Dončić, Nikola Vučević Foto: AP/Tanjug

Nastavio je Luka Dončić sa tripl-dabl dominacijom u NBA ligi, zabeležio je novi u pobedi Dalasa nad Čikagom rezultatom 127:92, ali po prvi put u sedam utakmica nije prešao granicu od 30 datih poena!

To znači da je njegov nestvaran tripl-dabl niz od 30+ poena stao na šest mečeva, mada Slovenac može da se pohvali da je izjednačio rekord Majkla Džordana i Oskara Robertsona sa sedam uzastopnih tripl-dablova sa 20+ poena.

Dončić je Bulsima ubacio 27 poena i imao je 14 asistencija i 12 skokova, a velika je verovatnoća da bi probio tu cifru od 30+ poena da ga trener Džejson Kid nije izveo iz igre sredinom poslednje deonice.

Dončić je na poluvremenu imao 15 poena, devet asistencija i osam skokova, te je bilo jasno da će ponovo ostvariti tripl-dabl. S druge strane, Dalas je prvu deonicu dobio sa 44:16, a na velikoj pauzi su imali 62:42

Derek Lajvli Drugi je takođe bio sjajan sa 22 poena, a Danijel Gaford je ubacio 20. Kajri Irving je dodao 14, dok je bivši košarkaš Partizana Dante Eksum ubacio samo dva poena.

Onuralp Bitim je sa 17 bio najbolji u redovima Čikaga, gde su Nikola Vučević i Demar Derozan ubacili po 13. Kobi Vajt je dodao 12, Džulijan Vajt jedan manje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA