≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saznajemo! ABA liga odložila ulazak Dubaija u takmičenje, evo šta je razlog

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još uvek je sve neizvesno...

  • 3
KK Vojvodina - KK Spartak, Aba 2 liga Foto: Nikola Tomić

Iako je bilo najavljeno da će Dubai i zvanično postati član ABA lige posle Skupštine 12. marta, od ulaska tima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u regionalno takmičenje, barem za sada, neće biti ništa. 

Kako saznaje Telegraf, na skupštini ABA lige, doneta je odluka da se prijem Dubaija odloži. Kako izvor Telegrafa navodi, razlog za odlaganje je potražnja tri puta više novca.

Na Skupštini pravo glasa ima 11 klubova, Partizan, Zvezda, Cedevita Olimpija, Budućnost, Zadar, Cibona, Mega, FMP, Krka, Igokea i Mornar.  Takođe, jedna od tačaka dnevnog reda, je i pitanje o dobijanju vlasničkih prava za SC Derbi, Split i Borac iz Čačka, za šta će biti potrebno da se slože svi klubovi.

Podsetimo, Dubai bi naredne sezone trebalo da igra Evrokup: Potom, usleido bi petogodišnji nastup u Evroligi. Ovo učešće bi dubai koštalo 69.000.000 evra. Od toga, 65.000.000 trebalo je da podele kllubovi vlasnici: Real Madrid, Barselona, Baskonija, Makabi, Žalgiris, Olimpija Milano, Asvel, Anadolu Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, Bajern, CSKA.

Inače, prema ranijim najavama, trebalo je da Dubai uđe u regionalno takmičenje i snosi sve troškove tokom sezone koja sledi kada je reč o gostovanjima. Takođe, predlog je bio i taj da se organizuje finalni turnir Superkupa ABA lige, anajavljivani su i brojni sponzori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majstor

    12. mart 2024 | 18:00

    I ne treba da udje, sto nisu usli u neku drugu ligu, ne moze naravno, niko ne bi to dozvolio, ali tu je Bodiroga pa onda naravno da moze kod nas , ko ce koga ako nece svoj svoga..

  • Eureka

    12. mart 2024 | 18:04

    sranje kroz gusto granje

  • Boban

    12. mart 2024 | 20:47

    Bez arapskih para fudbal u evropi, posebno u englesku bio bi u rangu naše 2 lige tako da ako hoćete bolju ABA ligu i više para to jedino mogu arapi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA