≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkrivamo koliko će novca zaraditi Partizan od odlaska Tristana Vukčevića u NBA ligu!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Košarkaš će karijeru nastaviti u Vašington Vizardsima

  • 18
KK Partizan, Media Day, Tristan Vukčević Foto: Nikola Tomić

Željko Obradović je usred sezone ostao bez jednog košarkaša, jer je Tristan Vukčević odlučio da aktivira otkupnu klauzulu za odlazak u NBA ligu.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović potvrdio je odlazak krilnog centra, koji je svojevremeno stigao iz Reala kao velika nada.

Tristan nije u Partizanu ispunio ono što se od njega očekivalo, ali bez obzira na to, Partizan će da dobije ozbiljan novac.

Kako saznajemo, otkupna klazula za Tristana Vukčevića je 1.200.000, on će karijeru nastaviti u Vašingtonu.

Partizan će u sklopu dogovora sa Real Madridom obeštećenje podeliti pola - pola sa "Kraljevskim klubom", jer je Tristan stigao u Humsku bez obeštećenja, pod uslovom da se kasnije obeštećenje podeli po principu 50/50.

Dakle, Partizanu će pripasti 600.000 evra što je odlična neplanirana finansijska injekcija usred sezone za igrača koji je često bio van 12 i posebno u Evroligi nije često bio u konkurenciji da igra.

Vukčević je ove sezone u Evroligi odigrao 12 utakmica, prosečno po 9 minuta i postizao je 4,2 poena uz 2,3 skoka i 0,5 asistencija.

Više prilika dobijao je u ABA ligi, gde je prosečno igrao 18,5 minuta i postizao 10,9 poena uz 3,6 skokova.

(Telegraf.rs)

Video: Kucanje, pa Žocovo "driblanje": Obradovića nije zadivio sjajan potez Tristana Vukčevića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GrCu

    13. mart 2024 | 10:10

    Srecno Tristane!

  • Dejan

    13. mart 2024 | 10:13

    Kada je igrao i davana mu sansa na kasicicu odradio je to solidno, bolje od ponitke se pokazao i cak zek ledej sa svojim partijama od dna do visine nije nesto previse bolji, ajd bolji je ali vise i zajebe stvari, od koraka vrtenja u mjestu, procitanih prodora sa jednom rukom iz okreta, kao i nesmotrenosti kod vodjenja lopti. Tristan je dobar suter koji nije iskoristen za zavrsnice kada nam je trebala sigurna trojka.

  • Luka

    13. mart 2024 | 10:31

    Samo nek ide.Ko je on? Šta je pokazao? Ni 20% od očekivanja. E sad lepo nek igra i što dalje od Partizana. Ni Real ga ne bi dao tek tako Partizanu da je valjao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA