Vreme čitanja: oko 1 min.

"Zbog mene su menjali pravila NBA drafta, svi su hteli da uspem sem mene": Nova ispovest Darka Miličića o NBA

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On kaže da su pravila tada bila drugačija

  • 1
Darko Miličić  Hemofarm Foto: MN Press

Srbija je dala dosta igrača u NBA ligu, ali onaj koji je draftovan sa najviše pozicije je Darko Miličić, košarkaš koji je uspe oda osvoji prsten, ali koji nije prikazao ni delić onoga što je zapravo mogao i što se od njega očekivalo kada je izabran sa druge pozicije na jednom od najjačih draftova u istoriji ove lige.

Ispred njega je biran samo Lebron Džejms, dok su iza ostale legende poput Karmela Entonija, Dvejna Vejda, Krisa Boša...

Ipak, Darko je bio zainteresovaniji za sve osim za košarku, a, on je otkrio i da su čak pravila NBA drafta promenili zbog njega.

- Kad sam se prijavio za draft nisam bio punoletan. Draft je bio 25. ili 26. juna, ja punim 18 godina 20. juna, a moraš da apliciraš dve nedelje ranije ili tri. Oni su promenili to pravilo da bih se ja prijavio. Svi su hteli da uspem, osim mene. Kad si budala... Kad kažem deci, nemojte biti ludaci i idioti na tatu. Oni kao – kako možeš za sebe da kažeš da si idiot? Kažem – polako srećo, odrasćeš, videćeš i ti neke stvari, okolnosi i detalje. Sve ti je dato, a ti kažeš - neću. Evo ovome do mene, nemoj mene. To je jasno k'o dan

Biran je od Detroita, koji je te sezone osvojio i NBA prsten, a Miličić je jednostavno iz sezone u sezonu bio sve lošiji, menjao je klubove, sve dok nije odlučio da prekine s tim i da završi karijeru, te se vrati u Srbiji i zasadi voćnjak.

(Telegraf.rs)

Video: Nikad nisu igrali za Partizan i Zvezdu: Najbolji srpski košarkaši van "večitih"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    14. mart 2024 | 10:47

    Ista prica iznova i iznova. Kako si rekao uzeo si pare boli te cosak. Sda kada vidis sta Jokic radi proradilo ti da "bi bio bolji nego on" Bar si najjaci u istoriji NBA , uzeo najvise para najmanje igrao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA