Vreme čitanja: oko 1 min.

Sprema se spektakl: U planu utakmica u čast Dražena Petrovića

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Košarkaški Mocart" je svakako to zaslužio...

  • 4
Muzej Dražena Petrovića Foto: Marko Jovanović

Kada je 7. juna, sada već davne 1993. godine, u saobraćajnoj nesreći stradao, po mnogima najbolji beli igrač u istoriji igre pod obručima Dražen Petrović, čitav košarkaški svet bio je u šoku.

Već duže vreme porodica "košarkaškog Mocarta" i poštovaoci njegovog lika i dela pokušavaju da organizuju utakmicu u njegovu čast, a sada će, čini se u tome i uspeti.

Naime, u planu je da meč bude odigran na 60. godišnjicu rođenja Dražena Petrovića, a njegov rođeni brat, Aco, potvrdio je na svom zvaničnom "X" nalogu da bi to moglo da se dogodi.

- Hvala Vladi Republike Hrvatske, premijeru Plenkoviću te resornoj ministrici Brnjac što su donijeli odluku o sufinanciranju Memorijalne utakmice Dražen Petrović, koja će se održati 5. rujna 2024. u Areni Zagreb. Sve dodatne informacije vezane za ovu, nadam se spektakularnu utakmicu, bit će objavljene na pressici kroz nekoliko dana - napisao je Aco Petrović.

Meč bi trebalo da bude odigran 5. septembra, a sastaće se Bruklin Netsi - tim za koji je Dražen igrao tri sezoni i seniorska reprezentacija Hrvatske.

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaš Partizana otkrio odakle vreba najveća opasnost protiv Barse

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darosava

    14. mart 2024 | 18:00

    Poštujem sve što je Dražen u košarci učinio. Ali ja u ovom trenutku a imam sedamdeset godina i nagledao sam se svih majstora košarkaške igre ne mogu se oteti utisku da je ipak Dončić Luka beli mag te igre. Nije samo znanje igrati košarku, treba se i u kulturi znati ponašati prema protivnicima. Tome je Luka daleko ispred Petrovića. Ali ipak Lukine majstorije pri davanju koševa, asistencijama i pristupu igri kako u svom NBA timu a još više u reprezentaciji daju mu primat ispred Dražena. A da ne zaboravimo ni Dirka Novickog velikog znalca igre i kulturnog odgoja.

  • da li je

    14. mart 2024 | 18:11

    spektakl sa jednim od najgorih u nba

  • jaka ekipa

    14. mart 2024 | 18:10

    bruklin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA